Kausiasukas, kaksoiskuntalainen vai mikä? – Mikkelin seudun vapaa-ajan asukasvaltuuskunta etsii kyselyn avulla uutta nimitystä vapaa-ajan asukkaalle

Valtuuskunta toivoo, että kysely nostaa esille myös terveydenhoitoon, pelastustoimeen, tiestöön ja tietoliikenteeseen liittyvät palvelut.

Mikkelin seudun vapaa-ajan asukasvaltuuskunta on avannut kyselyn, jossa etsitään uutta nimitystä vapaa-ajan asukkaille. Asukasvaltuuskunta odottaa saavansa Mikkelin seudulla vaikuttavilta toimijoilta mielipiteitä, perusteluja ja ideoita asiaan liittyen.

Tällä hetkellä vapaa-ajan asukkaille on ehdolla ainakin nimivaihtoehdot kausiasukas ja kaksoiskuntalainen, kerrotaan asukasvaltuuskunnan tiedotteessa. Valtuuskunnan puheenjohtajan, Puumalan vapaa-ajan asukkaan Ilkka Juvan mukaan vapaa-ajan asukkaat viettävät alueella aikaa muutoinkin kuin lomaillessa. Etätöiden tekeminen on lisännyt asumista vapaa-ajan asunnoilla entisestään.

Asukasvaltuuskunta toivoo, että kysely nostaa esille myös terveydenhoitoon, pelastustoimeen, tiestöön ja tietoliikenteeseen liittyvät palvelut. Valtuuskunnan mukaan ne tulisi huomioida nykyistä paremmin ihmisten tosiasiallisen asumisen näkökulmasta.

Nimikyselyyn voi osallistua 31. elokuuta asti. Kyselyssä yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan tuotepalkinto.

Mikkelin seudun vapaa-ajan asukasvaltuuskunta on kuntien perustama virallinen neuvoa-antava elin. Sen alueen muodostavat Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala. Vastaavaa elintä ei ole missään muualla.

Juttua muokattu kello 14.13: lisätty linkki kyselyyn.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka