Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Essoten alueelle ei uusia kokoontumisrajoituksia

Vastuu tapahtumien turvallisuudesta on tilaisuuden järjestäjällä ja tiloista vastaavilla. Asiakkaiden on muistettava turvavälit, maskit ja käsihygienia.

Sote-kuntayhtymä Essoten alueelle ei aseteta uusia kokoontumisrajoituksia, tiedottaa Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Avi sai tiistai-iltana Essotelta pyytämänsä arviot ja totesi, ettei yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittaminen ole tällä hetkellä välttämätöntä Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla.

Itä-Suomen avi teki vastaavan arvion Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien osalta tiistaina. Viraston toimialueella ei ole tällä hetkellä voimassa rajoituspäätöksiä yleisötilaisuuksista. Kunnilla voi kuitenkin olla voimassa omia rajoituksia, joista tiedotetaan muun muassa kuntien verkkosivuilla.

Avi painottaa, että erilaisten asiakas- ja toimitilojen käytössä on noudatettava tartuntatautilakia, joka velvoittaa tiloista vastaavia toimijoita muun muassa ohjeistamaan asiakkaita, järjestämään asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljästi ja tehostamaan pintojen puhdistusta.

– Vastuu tapahtumien terveysturvallisesta järjestämisestä on tilaisuuden järjestäjällä ja käytettävistä tiloista vastaavilla, jokaisen vastuullisen käyttäytymisen merkitystä unohtamatta, korostaa aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Epidemiatilanne voi muuttua nopeasti. Avi arvioi tilannetta jatkuvasti ja voi tehdä nopeastikin uusia rajoituspäätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi.