Mikkelin kaupunginorkesterin syyskausi alkaa nokkahuilukonsertolla

Ohjelmistossa on monipuolinen kattaus orkesterimusiikkia, lastenmusiikkia ja viihdemusiikkia unohtamatta.

Eero Saunamäki soittaa solistina Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden avauksessa Saimaa Sinfonietta – Nokkahuiluguru. Ville Paul Paasimaa

Saana Huhtala

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskausi lähtee käyntiin torstaina 2. syyskuuta kello 19 Mikaelissa. Saimaa Sinfonietta – Nokkahuiluguru -nimeä kantavassa ohjelmassa kuullaan kantaesitys Kalevi Ahon konsertosta nokkahuilulle ja kamariorkesterille. Konsertin johtaa Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo ja solistina soittaa Eero Saunamäki.

Teos on Saunamäen Aholta tilaama, ja orkesterina toimii Saimaa Sinfonietta, tiedotteessa kerrotaan. Kalevi Aho on säveltänyt lukuisia konserttoja eri instrumenteille, ja nyt nokkahuilu tulee mukaan tähän jatkumoon. Konsertissa kuullaan konserton lisäksi Richard Wagnerin Parsifal alkusoitto sekä Mozartin viimeiseksi jäänyt sinfonia nro 41 Jupiter.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskaudella kuullaan jälleen monipuolinen kattaus orkesterimusiikkia, lastenmusiikkia ja viihdemusiikkia unohtamatta. Suuret ja pienet kokoonpanot vuorottelevat ja uusia kasvoja orkesterin edessä nähdään useampiakin. Syksyn aikana lavalla nähdään muun muassa nousujohteista uraa tekevä kapellimestari Emilia Hoving. Aivan uutta solisti-instrumenttia, alppitorvea, päästään kuulemaan lokakuussa.

Lipunmyynti kaupunginorkesterin syksyn 2021 konsertteihin on avattu. Konserttiohjelma on löydettävissä kaupunginorkesterin verkkosivuilta, ja kausiesitteitä on jaossa eri puolilla kaupunkia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka