Veden varaan joutunut veneilijä pelastettiin Haukivuorella pahoin kylmettyneenä

Etelä-Savon pelastuslaitos hyödynsi helikopteria henkilön paikantamiseen.

Soutuveneen kaatuminen aiheutti ison operaation Mikkelissä tiistaina. Henri Väisänen

Kirsti Vuorela

Huutosenselällä Kyyvedellä kaatui soutuvene tiistaina aamupäivällä tuntemattomasta syystä. Veneessä ollut henkilö joutui veden varaan.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eero Aho kertoo heidän ehtineen hätiin niin sanotusti viime tipassa.

Hälytys Etelänkylään Mikkelin Haukivuorelle saatiin noin kello 9.40.

Soutuvene oli kaatunut Huutosenselällä, ja veneessä ollut henkilö päätynyt veteen. Hän oli onnistunut saamaan otteen kaatuneen veneen reunasta ja roikkui siinä.

Hälytys tehtiin läheisestä saaresta, josta tilanne oli havaittu.

Helikopteri hätiin

Pelastustehtävään osallistui useita yksiköitä, kuten pelastussukellusyksikkö. Paikalle hälytettiin myös pelastushelikopteri, jonka tehtävänä oli pelastuslaitoksen henkilöstön avustaminen kohteen paikantamisessa.

– Oletuksena oli, että kopteri olisi ensimmäisenä paikalla. Lääkäri ehti jo valmistautua hyppäämään veteen pelastettavan avuksi, mutta meidän veneemme ehtivät paikalle samaan aikaan.

Pintapelastajilla oli vesimatkaa kohteeseen noin 300 metriä.

– Pelastustyöhän lähetettiin yksiköitä Mikkelin keskusasemalta, Haukivuorelta, Pieksämäeltä ja Kangasniemeltä, Aho kertoo.

Haukivuoren ja Kangasniemen yksiköillä oli matkassaan mainitut veneet ja ne lähestyivät onnettomuuspaikkaa kahdesta suunnasta.

Siinä vaiheessa, kun pintapelastajat olivat onnettomuuspaikalla, pelastettava oli ehtinyt kylmettyä jo pahoin. Hänen otteensa kaatuneesta veneestä kuitenkin piti.

Pintapelastajat kuljettivat veden varaan joutuneen rantaan, ja ensihoito kuljetti hänet Mikkelin keskussairaalaan jatkohoitoon.

Palvelut

Ruokapaikka