Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mopoilu kiristi hermoja hellekesänä – Poliisi sai valvontapyyntöjä Mikkelistä ja Pieksämäeltä, vesiliikenteen valvonnasta pyyntöjä tuli Ristiinasta

Mopoilu kiristi kansalaisten hermoja hellekesänä, jolloin nukuttiin mielellään ikkunat auki. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että se on hoitanut satoja kansalaisten lähettämiä valvontapyyntöjä tänä vuonna.

Nuorison häiritsevä mopoilu ja muu häriköinti ovat olleet yleisimpiä valvontapyyntökohteita. Mopoilua on valvottu muun muassa Mikkelissä eri osoitteissa sekä Pieksämäellä Huvilakadulla ja Häyrisentiellä.

Vesiliikenteessä valvontaa on kohdistettu pyyntöjen perusteella muun muassa Ristiinaan ja Savonlinnaan.

Poliisi on puuttunut kesän aikana myös nuorison häiriökäyttäytymiseen, kuten yölliseen metelöintiin, roskaamiseen ja paikkojen töhrimiseen eri puolilla Itä-Suomea useiden koulujen ja päiväkotien piha-alueilla.

Valvontapyyntöihin liittyen ajonopeuksia on valvottu kymmenissä eri kohteissa ympäri Itä-Suomea. Valvontaa on tehty perinteisesti tutkaamalla sekä liikuteltavan automaattisen kameravalvontakaluston voimin.

Osa valvontapyynnöistä on ohjattu eteenpäin kaupunkien ja kuntien liikennesuunnitteluun.

Joka kuukausi noin 50 kohdetta ympäri Itä-Suomea

Valvontapyyntäjen kohteita on valvottu ongelman laajuuden ja vakavuuden mukaan yhdestä viikosta useisiin viikkoihin.

Tänä vuonna Itä-Suomen poliisissa on kohdistettu valvontaa kansalaisilta tai yhteistyötahoilta saapuneiden pyyntöjen pohjalta noin 450 eri kohteeseen.

Kuukausittain valvontakohteiksi valikoituu noin 50 kohdetta ympäri Itä-Suomea. Pyynnöissä pyritään huomioimaan poliisin läsnäolo myös pienissä taajamissa maakuntakeskusten ulkopuolella.

Tiedotteen mukaan epäkohtien korjaamiseksi on yleensä riittänyt ohjeistus ja neuvonta. Muutamissa tapauksissa on päädytty kirjallisiin seuraamuksiin.

Itä-Suomen poliisille voi lähettää valvontapyyntöjä sähköpostilla osoitteeseen valvontapyynnot.ita-suomi@poliisi.fi. Jos häiriö on akuutti, siitä kannattaa ilmoittaa tuoreeltaan hätäkeskukseen numeroon 112.