Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella on purettu karanteeneja vain yksittäistapauksissa

Perusteena on ollut esimerkiksi muun hoidon tarve tai kriittinen työtehtävä. Karanteenin purkamisesta päättää kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Essoten alueella on lyhennetty koronakaranteenin pituutta vain yksittäistapauksissa, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Tällä hetkellä koronavirukselle altistuneen karanteenin pituus on kymmenen päivää. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen elokuun alussa antaman ohjeen mukaan karanteenin voi purkaa, jos aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen. Karanteenin purkamisesta päättää kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Hans Gärdströmin mukaan Essoten alueella tehtyjen karanteenin purkupäätösten perusteena on ollut esimerkiksi muun hoidon tarve tai kriittinen työtehtävä.

– Taustalla on testauskapasiteetin riittävyys, hän sanoo.

Lisäksi toistuvasti on myös tavattu henkilöitä, jotka sairastuvat vasta lähempänä karanteenin loppumista, kuuden vuorokauden jälkeen, Gärdström kertoo.