Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syysmyräkkä kaatoi puita Ristiinasta ja Pertunmaalta, Puumalassa vene joutui hätään Hätinvirrassa – Luoteistuuli voimistuu yöllä

Pelastuslaitos arvioi, että myrsky aiheuttaa lisää tehtäviä tulevan vuorokauden aikana.

Syysmyräkkä on työllistänyt pelastuslaitosta eri puolilla Etelä-Savoa.

Ristiinassa ja Pertunmaalla pelastuslaitos on raivannut kaatuneita tai kaatumisvaarassa olleita puita teiltä, päivystävä palomestari Ville Tuovinen kertoo.

Puumalassa veneilijän matka katkesi Hätinvirrassa siihen, kun pieni moottorivene alkoi ottaa vettä sisään. Kuljettaja onnistui kuitenkin ajamaan veneen rantaan ennen kuin se upposi.

Pelastuslaitos arvioi, että myrsky aiheuttaa vielä lisää tehtäviä tulevan vuorokauden aikana.

Tuulten odotetaan kestävän tiistaipäivään saakka. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoo, että tuuli jatkuu puuskaisena ainakin tiistaiaamuun.

Tuulivaroituksen mukaan tuuli on vaarallisen voimakasta keskiyöstä alkaen ja nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa. Tiistaina päivällä tuuli voi puhaltaa vielä puuskissa, jotka ovat 15 metriä sekunnissa.

Pelastuslaitoksen Tuovisen mukaan tuuli on puhaltanut epätyypillisestä suunnasta, ja ilmatieteen laitoksen Tuomala myöntää, että virtaus tulee yleensä länsi-lounaasta, joten puita voi kaatua, kun tuulen suunta vaihtuu.

Torstaista lauantaihin sääennuste lupaa tyyntä keliä. Lämpötilat laskevat öisin 7–9 asteeseen, pilvisyyden mukaan jopa 5–6 asteeseen. Päivisin lämpötila nousee 9–12 asteeseen.