Millaisia kulttuuritapahtumia toivoisit Etelä-Savoon? Nyt on mahdollisuus esittää toiveita ja antaa palautetta – Vastaa Saimaa-ilmiön kyselyyn

Kyselyllä selvitetään kuntien kulttuuripalvelujen merkitystä alueensa asukkaille.

Mikkelissä kaupungin kulttuuripalvelut ovat tarjonneet kaupunkilaisille muun muassa kesäisiä puistokonsertteja. Arkistokuva vuoden 2020 kesältä. Vesa Vuorela

Aleksi Mäkelä

Kulttuuria ja taidetta edistävä Saimaa-ilmiö on avannut laajan kyselyn Itä-Suomen kuntien asukkaille. Kysely tutkii Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan asukkaiden osallistumisastetta kulttuuritapahtumiin ja toiveita niistä. Tarkoituksena on kartoittaa kuntien kulttuuripalvelujen merkitystä alueensa asukkaille.

– Kulttuuri on erittäin tärkeä hyvinvoinnin lähde, mutta siitä saatavilla oleva mittaritieto on rajoittunutta. Kysely täydentää tilannetta hienosti. Toivon mahdollisimman monen täyttävän sen, vetoaa Lappeenrannan kulttuurijohtaja Anu Talka Saimaa-ilmiön tiedotteessa.

Saimaa-ilmiö julkistaa kyselyn tulokset loppuvuoden aikana ja jakaa ne Itä-Suomen kunnille. Kysely on avoinna 30. syyskuuta saakka ja siihen pääsee vastaamaan täällä.

Kysely toteutetaan osana Saimaa-ilmiöllä elinvoimaa Järvi-Suomeen -hanketta. Yhteistyökumppaneina toimivat Etelä-Savon maakuntaliiton Akku-hanke sekä Itä-Suomen kunnat.

Saimaa-ilmiö perustettiin vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihakua varten. Itä-Suomen ehdokkaaksi valittiin Savonlinna, mutta Suomen kulttuuripääkaupungiksi valittiin lopulta Oulu.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka