Rantakylän koulun kasvisruokapäivässä vieraillut keittiömestari Ilkka Arvola pidentäisi vartin ruokatunnin puoleentoista tuntiin – "Suomalainen yhteiskunta on rikkaampi kuin koskaan, mihin nähden satsaukset kouluruokaan ovat täysin riittämättömät"

Mikkeliläisen Rantakylän koulun oppilaat ideoivat oman kasvisruokapäivän. Ruokalistalla oli lähialueilla tuotettua ruokaa, joka valmistettiin Ilkka Arvolan johdolla.

Rantakylän koulun keittiössä oli kuhinaa, kun noin 800 oppilasta kävi syömässä lähialueilla tuotettua kasvisruokaa keskiviikkona. Tarjoilla oli kasvisvokkia, paahdettuja kukka- ja parsakaaleja, yrttiperunoita, hernehummusta ja salaattia.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Lansi-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Kymensanomat.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi