Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeriö jakoi kulttuuritapahtumille korona-avustusta reilut viisi miljoonaa – Taidekeskus Salmela ja Mikkelin musiikkijuhlat tuensaajien joukossa

Mikkelin seudulla tukipotit vaihtelevat kymppitonnista neljännesmiljoonaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kesäteattereille ja taide- ja kulttuurifestivaaleille korona-avustusta 5,3 miljoonaa euroa. Avustukset liittyvät tukipakettiin, joka sisältyy vuoden 2021 toiseen lisätalousarvioon.

Avustuksen saajia ovat muun muassa taidekeskus Salmela (260 000 euroa) Mäntyharjussa, Mikkelin musiikkijuhlien kannatusyhdistys (100 000 euroa), Mikkelin teatterin kannatusyhdistys (70 000 euroa), Saimaan teatteri (20 000 euroa), Mäntyharjun näytelmäkerho (20 000 euroa) ja Kangasniemen musiikinystävät (10 000 euroa).

Korona-avustus on tarkoitettu vuoden 2021 aikana syntyneisiin tai syntyviin kuluihin. Sen saamisen edellytyksenä on toiminnan vakiintuneisuus, säännöllisyys ja ammattimaisuus.

– Avustuksilla tuetaan festivaali- ja kesäteatteritoiminnan kehittämistä ja elpymistä pandemiasta, jotta ihmisillä eri puolilla Suomea on taas mahdollisuus osallistua kulttuurielämyksiin, toteaa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) tiedotteessa.

Maakunnan ja koko maan suurimman tukipotin, 500 000 euroa sai Savonlinnan oopperajuhlien kannatusyhdistys.