Lättähattu tekee paluun Savon radalle lauantaina – Savon radan päivän uutuutena Haukivuori cruising

Radanvarren asemat Hiirolassa, Kalvitsassa, Otavassa ja Vuolingolla ovat auki yleisölle.

Lättähattua liikennöi Keitele-museo, jonka lisäksi tämän vuoden tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Haukivuorelaiset ry sekä Mikkelin mobilistit. Taru Hokkanen

Kaisa Parta

Savon radan päivää vietetään tauon jälkeen taas useilla tapahtumilla Mikkelin seudulla ensi lauantaina. Raiteille lähtee museojuna Lättähattukin, joka ajaa kaksi edestakaista vuoroa välillä Haukivuori–Otava. Lippuja on ostettavissa junasta.

Radanvarren asemat Hiirolassa, Kalvitsassa, Otavassa ja Vuolingolla ovat auki yleisölle. Asemilla on muun muassa kahviloita ja näyttelyitä, joihin voi tutustua junan odottaessa.

Mukana tapahtumissa ovat myös Mikkelin mobilistien autot.

Tämän vuoden uutuutena on Haukivuori cruising -tapahtuma. Kylällä on tarjolla lähiruokaa ja nähtävillä on kotieläimiä. Erilaiset kulkupelit täyttävät asemakylän kello 12–15. Cruising-ajoa voi seurata Keskustiellä kello 14.

Syksyistä junatapahtumaa on vietetty vuodesta 2009 aina lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Ajoitus liittyy radan merkkipäivään: Savon rata avattiin 1.10.1889.

Aiheeseen liittyvää

  1. Länsi-Savo lähti katsomaan, mitä Savon radan vanhoilla asemilla nykyisin tapahtuu – Vuolingolla vastaan tuli kissa nimeltä Kissa ja Lamminmäessä todellinen yllätys 25.10.2020 6:00

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka