Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehtisepät Oy:n Pieksämäen sanomalehtipaino suljetaan tämän vuoden lopussa

Painon sulkemisesta johtuvien osa-aikaistamisten ja irtisanomisten vaikutus on noin 15 henkilötyövuotta. Lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyy.

Lehtisepät Oy sulkee sanomalehtipainonsa Pieksämäellä tämän vuoden loppuun mennessä.

Yhtiö ilmoittaa tiedotteessa, että sulkemisella saavutetaan vuotuiset 500 000 euron tehostamishyödyt, jotka toteutuvat täysimääräisesti vuoden 2022 aikana.

Pieksämäen sanomalehtipainon sulkemisesta johtuvien osa-aikaistamisten ja irtisanomisten vaikutus on tiedotteen mukaan noin 15 henkilötyövuotta. Lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyy.

Pieksämäen sanomalehtipainossa käytiin kilpailukyvyn parantamiseen ja toiminnan tehostamiseen tähdänneet yhteistoimintaneuvottelut, joiden tuloksena sulkemiseen päädyttiin.

Lehtisepät Oy on Keskisuomalainen Oyj:n tytäryhtiö. Keskisuomalainen-konsernilla on viisi sanomalehtipainoa Jyväskylässä, Pieksämäellä, Tuusulassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Lehtiseppien painossa on valmistettu noin 40:ää paikallislehteä. Niiden tuotanto on tarkoitus siirtää konsernin muihin painoihin.

Länsi-Savoa julkaiseva Kaakon Viestintä Oy on osa Keskisuomalainen-konsernia. Länsi-Savo painetaan Kouvolassa.