Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Kaupunginjohtaja Heimo Polvi antautui työlleen

Heimo Polvi syntyi 3.6.1946 Ylivieskassa ja kuoli vaikeaan sairauteen 27.9.2021 saattohoitokoti Koivikossa, missä hän viimeiset kaksi viikkoa oli henkilökunnan lämminhenkisessä, osaavassa ja huolehtivassa hoidossa.

Heimo Polvi valmistui Tampereen yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi, mikä johti hänet kunnallisalan johtamistehtäviin. Hän aloitti virkauransa Satakunnan seutukaavaliitossa, josta hän siirtyi Miehikkälän kunnansihteeriksi ja myöhemmin Pyhtään kunnanjohtajaksi. Kaupunginjohtajana hän työskenteli ensin Laitilassa ja päätti sitten virkauransa Pieksämäen kaupunginjohtajana. Eläkevuosiaan Heimo vietti Hämeenlinnassa.

Heimo antautui täysin työlleen, vaati itseltään paljon, loi pitkälle meneviä innovaatioita ja suunnitelmia sekä tunnettiin hyvänä talousmiehenä. Hän nosti Pieksämäen huonon talouden takaisin jaloilleen. Kaiken keskiössä hänellä oli aina kaupungin etu ja kaupunkilaisten hyvinvointi. Pohjalaiseen tapaan hän oli rehellisen suorapuheinen, mikä oli toki joillekin poliitikoille epämieluisaa.

Vähäisinä vapaa-aikoinaan Heimo omistautui vaimolleen ja kunnon ylläpitämiselle. Heimo rakasti hiihtämistä ja luonnossa samoilemista. Lomien ajat sujuivat joko Lapissa vaelluksella tai hiihtämässä. Heimo halusi myös avartaa maailmankuvaansa ja niinpä kaukomatkat olivat hän suosiossaan. Kesänviettoon kuului mökkeily meren äärellä.

Heimo harrasti myös kirjoittamista. Hänen ensimmäinen kirjansa oli ”Kaupunginjohtaja poliitikkojen kusitolppana” sekä toinen omaelämäkerrallinen teos oli ”Kolmanteen ja neljänteen polveen”.

Heimo oli luonteeltaan äärimmäisen huolehtivainen, luotettava, kannustava, huumorintajuinen, rakastettava, herkkä ihminen, jonka kanssa oli helppo ja hyvä elää. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa oli molemminpuoliset rakkaudentunnustukset, jotka kantoivat ja antoivat voimaa myös sairauden keskellä.

Singa Polvi

Kirjoittaja on Heimo Polven leski.