Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänä vuonna Etelä-Savossa on rekisteröity uusia autoja 130 enemmän kuin viime vuonna – Syksyllä tahti hidastuu koronan vaikutusten takia

Uusia linja-autoja on rekisteröity vain kaksi, mutta matkailuautoja paljon enemmän kuin viime vuonna.

Etelä-Savossa on rekisteröity tänä vuonna 1641 uutta autoa, mikä on 130 autoa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, Autoalan tiedotuskeskus kertoo.

Uusia henkilöautoja Etelä-Savossa on ensirekisteröity 1373 kappaletta, mikä on 96 henkilöautoa enemmän kuin viime vuonna syyskuun loppuun mennessä. Mikkelissä niistä rekisteröitiin 684.

Pakettiautoja on Etelä-Savossa rekisteröity 186 eli 12 enemmän kuin viime vuonna. Kuorma-autoissa lukema on 58, mikä on seitsemän enemmän kuin viime vuonna.

Linja-autoja Etelä-Savossa on rekisteröity tänä vuonna vain kaksi, kun viime vuonna tähän aikaan luku oli 10. Toinen niistä rekisteröitiin Mikkelissä. Valtakunnallisesti uusia linja-autoja on rekisteröity selvästi viime vuotta enemmän.

Matkailuautoja on Etelä-Savossa ensirekisteröity 22, kun viime vuonna syyskuun loppuun mennessä ensirekisteröintejä oli tehty vain seitsemän.

Täyssähköautojen kysyntään odotetaan kasvua autoveron poiston takia

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan uusien autojen rekisteröinti jäi viime vuoden lukemista valtakunnallisesti syyskuussa.

Uusien autojen kysyntä on palannut lähes ennalleen koronatilanteen puristuksesta ja tilauskannat ovat korkealla, toimitusviiveet leikkaavat syksyn rekisteröintejä. Pandemian jälkeisen nopean talouskasvun aiheuttama komponenttipula on vähentänyt uusien autojen tuotantoa.

Täyssähköautojen kysyntään odotetaan kasvua, sillä niiltä poistui autovero lokakuun alussa.

Toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta arvioi tiedotteessa, että sähköautojen rekisteröinnit jäivät syyskuussa normaalia alemmas, sillä veromuutos siirsi täyssähköautojen rekisteröintejä lokakuuhun.

Autoveron poistaminen alentaa täyssähköautojen hintaa keskimäärin 1 500 eurolla.