Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko pihassasi Volvo, Opel tai Toyota? – Vanhat bensiinikäyttöiset autot kiinnostavat katalysaattorivarkaita, Itä-Suomessa rikosilmoituksia tehty 250 tänä vuonna

Vuoden aikana katalysaattorivarkaudet ovat kymmenkertaistuneet.

Vanhojen bensiiniautojen katalysaattorivarkaudet ovat lisääntyneet huomattavasti. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että katalysaattorivarkaudet ovat kymmenkertaistuneet vuoden aikana, ja Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella rikosilmoituksia niistä on tehty 250 kappaletta.

Etelä-Savossa varkaita on tavattu muun muassa Kangasniemeltä.

Koko maassa poliisille on ilmoitettu noin 2 000 katalysaattorivarkautta tänä vuonna.

Tiedotteen mukaan useimmiten katalysaattoreita viedään vanhoista bensiiniautoista kuten Volvoista, Opeleista ja Toyotoista. On merkkejä, kuten Mercedes-Benz, joista katalysaattorin irrottaminen on hankalaa, mutta mersuistakin niitä on varastettu. Viime aikoina poliisi on saanut ilmoituksia myös autojen lisävalojen anastuksista.

Autoista varastetaan katalysaattoreita, koska ne sisältävät harvinaisia ja arvokkaita metalleja.

Kierrätä romuauto, anna vinkki varkaista

Jos pihassa on vanha romuauto, se kannattaa kierrättää joko itse tai laillisten romuttamoiden kautta. Katalysaattoreita varastetaan yksityisissä pihoissa joutilaana seisovista romuautoista, vaikkakin valtaosa varkauksista kohdistuu käytössä olevin autoihin.

Katalysaattorivarkaus sattuu yleensä yöllä. Jos havaitset omalla tai naapurisi parkkipaikalla epäilyttävää toimintaa autojen luona, välissä tai alla, on syytä soittaa hätäkeskukseen 112.

Kannattaa ottaa ylös tekijöiden tuntomerkit sekä heidän ajoneuvojensa rekisterinumerot.

Jos tiedossa on vihje, joka mahdollisesti hyödyttää poliisia tutkinnassa, sen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittaa vihjenumeroon 0295 415 232.

Itä-Suomen poliisi kertoo tutkivansa katalysaattorivarkauksia aktiivisesti, ja useita tekijöitä on jäänyt kiinni tänä vuonna.