Mikkelissä jaetaan jälleen yli 3 000 kiloa EU:n ruoka-apua – "Viime keväänä kaikki kassit jaettiin parissa tunnissa"

Ruokakasseja jaetaan ensi viikon maanantaina ja tiistaina.

EU:n ruoka-apukasseissa on 12 eri kuivatuotetta, muun muassa hapankorppuja ja mysliä. Arkistokuva. Päivi Konttinen

Saana Huhtala

Mikkelin työttömät ry jakaa ensi viikolla EU:n ruoka-apua yli 3 000 kiloa. Ruokakassin voi käydä hakemassa kuka tahansa, joka ruoka-apua kokee tarvitsevansa.

– Emme kysele verotietoja tai muita. Jokainen voi oman kokemuksen perusteella käydä kassin hakemassa, niin pitkään kuin tavaraa riittää, sanoo Mikkelin työttömien toiminnanjohtaja Heikki Pyrhönen.

3 000 kiloa kuulostaa isolta määrältä, mutta siitä saadaan tehtyä noin 300 kassia. Kassit on valmiiksi pakattu ja niistä löytyy kuivaelintarvikkeita, kuten makaronia, hernekeittoja, lihasäilykettä ja jauhoja.

– Viime keväänä jaettiin samanlainen satsi ja silloin kävi niin, että kaikki kassit jaettiin parissa tunnissa. Tässä touhussa olen jonkin aikaa ollut mukana, ja minun aikanani se oli varmasti nopein jako, Pyrhönen toteaa.

Pyrhönen arvelee kassien menevän nopeasti myös tällä kertaa. Korona-aika näkyi selvänä piikkinä ruoka-avun tarpeessa. Isommatkin määrät ruoka-apua pystyisi jakamaan, jos jaettavaa vain olisi.

Kaikille tarkoitetun EU:n ruoka-avun lisäksi Mikkelin työttömät jakaa viikoittain jäsenilleen kaupoista saatavaa ilmaisruokaa.

– Meillä on yli 200 eri hakijaa viikossa. Lisäksi muutkin toimijat jakavat ruoka-avustuksia. On vaikeaa arvioida tarkkaan, paljonko Mikkelissä on ruoka-apua tarvitsevia. Mutta tarve kasvoi selvästi koronan aikana, Pyrhönen sanoo.

Ruokajaot maanantaina ja tiistaina

Suurin osa EU:n ruoka-apukasseista jaetaan tiistaina 12. lokakuuta yhdistyksen toimistolla osoitteessa Raviradantie 8–10 kello 9–12. Käynti toimistolle on Tutkijantien kautta. Otavalaiset voivat hakea ruokakasseja maanantaina 11. lokakuuta kello 14–17 Valkealta talolta osoitteesta Koulutilantie 2 A 1.

EU:n ruoka-apua on mahdollista saada myös diakonian avustusvastaanoton kautta ajan varaamalla. Lisätietoja voi kysyä diakoni Päivi Haltsoselta numerosta 0400 143 258.

Työttömien Keskusjärjestö ry on jakanut jäsenyhdistystensä kautta EU:n ruoka-apua valtakunnallisesti vuodesta 1996 lähtien. Ruokajakelun rahoittaa kaudella 2014–2021 Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnattu eurooppalaisen avun rahasto. Jakelua hallinnoi Suomessa Ruokavirasto.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka