Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnettu paikallisopas ja pitkän linjan kotiseututyön tekijä Helena Partanen palkitaan Mikkeli-palkinnolla

Palkinnon saajan päätti Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta.

Mikkeli-palkinnon saa tänä vuonna Helena Partanen. Palkinnon saajan edellytetään tehneen kaupunkia tunnetuksi kulttuurin avulla tai toimineen merkittävällä tavalla kaupungin kulttuurielämän hyväksi.

Mikkeliläinen Partanen on tehnyt pitkän uran Mikkelin maalaiskunnan ja myöhemmin Mikkelin kaupungin palveluksessa kulttuuri- ja vapaa-aikasihteerinä. Lisäksi Partanen tunnetaan pitkän linjan toimijana Mikkeli-seurassa, Mikkelin oppaissa, harrastaja-arkeologina ja ylipäätään monipuolisena kulttuurin ystävänä.

– Sekä työssään että vapaa-aikanaan Helenan sydän on sykkinyt vahvasti kotiseututyölle sen monissa muodoissa, Mikkelin kaupungin tiedotteessa perustellaan.

Partanen on saanut tunnustusta myös muilta tahoilta. Viime vuonna hän sai kotiseututyön ansiomitalin Kotiseutuliitolta.

Partanen itse nostaa tärkeäksi kulttuuriperinnön jakamisen uusille sukupolville.

– Lasten ja nuorten kulttuurikasvatus ja kotiseudun tuntemus on sitä, mitä haluan tehdä. Hienointa minusta on viedä koululaiset Astuvansalmelle tutustumaan yhteiseen ja ainutlaatuiseen kulttuuriperintöömme, Partanen kertoo tiedotteessa.

Palkinnon saajan päätti Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta. Palkintosumma on 2 000 euroa.

Palkinnon luovuttavat lautakunnan puheenjohtaja Anu Kokkonen sekä jäsenet Jukka Hynninen ja Tanja Hartonen Mikkelin kaupunginorkesterin ja musiikkiopiston solistien yhteiskonsertissa Mikaelissa 11. marraskuuta.