Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tarkasti 13 ravintolaa Etelä-Savossa viikonloppuna – Yksi tarkastetaan uudestaan, päihtyneille tai ala-ikäisille anniskelua ei havaittu

Pääsääntöisesti asiat olivat kunnossa, mutta puutteitakin löytyi.

Poliisi tarkasti Etelä-Savossa 13 ravintolaa viikonloppuna. Anniskeluasiat olivat pääosin kunnossa, mutta yhteen eteläsavolaiseen ravintolaan poliisi tekee uusintatarkastuksen, rikosylikomisario Risto Jääskeläinen Itä-Suomen poliisin lupavalvontayksiköstä kertoo.

Tarkastuksia tehtiin osana valtakunnallista anniskelupaikka- ja ulkomaalaisvalvontateemaa. Koko Itä-Suomessa tarkastettiin 38 ravintolaa perjantai- ja lauantai-iltana.

Valvontaa kohdistettiin pääasiassa ravintoloiden anniskeluun ja järjestyksenvalvontaan. Jääskeläisen mukaan huomautettavaa oli lähinnä siinä, että ravintoloiden edustajilla ei ollut esittää anniskelulupaan liittyviä asiakirjoja, jotka ravintolassa pitäisi olla nähtävillä.

Eteläsavolaisravintolan asiakirjat katsotaan uudelleen

Uudelleen tarkastettava eteläsavolaisravintola oli tarkastuksen ainoa ravintola, jossa itä-Suomen poliisi käy uudelleen. Tarkastuksen yhteydessä jäi niin paljon epäselvyyttä asiakirjojen suhteen, joten asia päätettiin katsoa kerralla kokonaan uudestaan.

Tarkastusten yhteydessä ei havaittu päihtyneille ja alaikäisille anniskelua.

Valvontaan osallistuivat poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintayksiköt, lupavalvontayksikkö ja ulkomaalaistutkintaryhmä.

Samalla tehtiin ulkomaalaisvalvontaa

Anniskelupaikkavalvonnan yhteydessä toteutettiin ulkomaalaisvalvontaa, jonka tavoitteena oli ennaltaehkäistä ja torjua laitonta maassaoleskelua, laitonta ulkomaalaisten työntekoa, työnantajavelvollisuuksien laiminlyöntiä ja tunnistaa mahdollisia ihmiskaupan uhreja.

Rikoskomisario Matti Pitkänen Itä-Suomen poliisin ulkomaalaistutkinnasta kertoo, että valtaosassa ravintoloita ei havaittu puutteita.

Muutamissa ravintoloissa havaitut epäkohdat liittyivät epäiltyyn luvattomaan työtekoon ja työnantajavelvollisuuksien laiminlyöntiin. Pitkänen ei yksilöi, missä päin poliisilaitoksen aluetta epäkohtia löytyi.