Rajapyykki saavutettiin: Kaksi rokotetta saaneiden 12 vuotta täyttäneiden osuus nousi 80 prosenttiin Essoten alueella

Ajanvaraukseton rokotus toimii Mikkelissä jokaisena arkipäivänä. Koronarokote on mahdollista ottaa yhdessä influenssarokotuksen kanssa.

Mikkelin keskussairaalassa toimii pysyvästi ilman ajanvarausta palveleva rokotuspiste. Arkisto/Anu Kiljunen

Aleksi Mäkelä

12 vuotta täyttäneiden kaksi rokoteannosta saaneiden osuus on kohonnut 80 prosenttiin Essoten alueella. Kyseessä on raja, jonka hallitus nimesi alkusyksyllä maanlaajuiseksi tavoitteeksi yhteiskunnan avaamiseksi.

– Eteläsavolaiset ovat olleet valtakunnan aktiivisimpien joukossa ottamaan koronarokoteannoksia. Siitä pitää kiittää kaikkia rokotteen ottaneita, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kiittää Essoten tiedotteessa.

Mikkelin keskussairaalalle avattiin vakituisesti auki oleva rokotuspiste, jossa voi asioida ilman ajanvarausta. Walk in -palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–15. Rokotteen voi hakea ilman ajanvarausta myös muualta maakunnasta.

– Myös influenssarokotusten yhteydessä on mahdollista saada koronarokote, jos esimerkiksi toinen annos on saamatta, Gärdström huomauttaa.

Kolmas koronarokoteannos on saatavilla vakavaa immuunipuutetta sairastaville ja henkilöille, joiden rokotusväli oli alkuvuonna vain kolme viikkoa.

Influenssarokotuksia Essotelta saa ajanvarauksella ja vastaanottojen yhteydessä. Essote rokottaa ilmaiseksi myös influenssarokotteen kohderyhmiin kuuluvien kanssa asuvat henkilöt.

Rokotukset

Walk in -pisteet Essoten alueella

Toimipisteiden jonoon ennen sulkemisaikaa saapuneet saavat rokotteen. Toisen rokoteannoksen voi ottaa aikaisintaan kuusi viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen. Rokotettavien pitää ottaa mukaansa Kela-kortti.

Juva

Perjantaina 15.10. kello 7.30–16.

Tiistaisin klo 8.15–11 ja 12–15.

Kangasniemi

Tiistaisin klo 9–15.

Mikkeli

Avoinna arkipäivisin kello 8–15.

Mäntyharju

Tiistai 12.10. klo 15–17.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka