Sapas Festivaalia vietetään Mikkelissä kolme päivää

Mukana on 10 ravintolaa.

Ensimmäiset annokset on jo maisteltu, mutta festivaali jatkuu. Mikke ry

Mikko Kontti

Vuotuista Sapas Festivaalia vietetään mikkeliläisissä ravintoloissa ja kahviloissa tämän viikon torstaista lauantaihin.

Sapas on savolainen versio suupala tapaksesta, ja se on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

Sapas Festivaalin järjestää Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry. Tapahtuman ajatuksena on, että herkuttelijat kiertävät paikallisia ravintoloita keräten jokaisesta maistamastaan sapaksesta leiman sapas-passiin. Täyden passin keränneiden kesken arvotaan 500 euron arvosta lahjakortteja osallistuviin ravintoloihin, kerrotaan Mikken tiedotteessa.

Mikke ry:n toiminnanjohtaja Kati Häkkinen kertoo ravintola-alan kärsivän työvoimapulasta, ja siksi muutama ravintola jättäytyi tänä vuonna pois festivaaleilta.

Mukana on tänä syksynä kymmenen ravintolaa: Tertin Kartano, Pruuvi, Frans & Michelle, Ramin Konditoria, Amarillo, Rosso, Gatropub Eino, Vaiha, Cafe Stella sekä Astetta Parempaa ja Toripulu yhteisellä sapaksellaan.

Paras sapas nimetään lauantaina Stellan Tähtitorilla. Tuomariston muodostavat näyttelijä Marjaana Manninen Mikkelin Teatterista, Teppo Leinonen Etelä-Savon Kauppakamarista ja Bistro Holvin omistaja ja kokki Roope Rask.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka