Pieksämäen rokotustapahtuma veti lähemmäs 300 osallistujaa – Seuraava tilaisuus Veturitorilla järjestetään lokakuun lopussa

Tällä viikolla Pieksämäellä on todettu vain yksi koronavirustartunta.

Koronarokotteen lisäksi riskiryhmään kuuluvat voivat hakea samalla influenssarokotteen. Vesa Vuorela

Aleksi Mäkelä

Pieksämäellä torstaina järjestetty ajanvaraukseton rokotustapahtuma tavoitti runsaasti kuntalaisia. Seuraava ajanvaraukseton, niin sanottu walk in -rokotuspäivä Pieksämäen Veturitorilla aiotaan järjestää 26. lokakuuta.

Torstain tapahtumassa annettiin 163 ensimmäistä, 61 toista ja 38 kolmatta koronarokoteannosta. Alle 16-vuotiaita rokotettavia paikalla kävi 44.

Kausi-influenssarokotteen saavat koronarokotteen yhteydessä ainoastaan influenssan riskiryhmään kuuluvat henkilöt. Riskiryhmä kattaa yli 65-vuotiaat, raskaana olevat tai sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvat henkilöt.

Kolmannen koronarokotteen voivat hakea kaksi ensimmäistä rokotettaan lyhyellä 3–5 viikon aikavälillä ottaneet ja vakavasta immuunipuutteesta kärsivät henkilöt. Immuunipuutteen vuoksi riskiryhmään kuuluvat muun muassa elinsiirto- ja syöpähoitopotilaat.

Diabetesta, uniapneaa ja astmaa potevia henkilöitä ei lasketa kolmannen rokotteen kohdalla riskiryhmään kuuluviksi. Ensimmäisen ja toisen koronarokotteen suhteen heidät luetaan riskiryhmäläisiksi.

Kuluvalla viikolla Pieksämäellä on todettu yksi uusi koronatartunta. Tartunnan alkuperä on toistaiseksi epäselvä. Kaksi henkilöä asetettiin tartunnan myötä karanteeniin. Tiedossa ei ole julkisia altistumispaikkoja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka