Kahden mikkeliläisyrityksen yhteistä luomusta koskettelevat pian tuhannet kädet päivässä – Satuseinä julkistetaan Helsingin Oodissa lauantaina

Seinää koskettamalla lapset voivat esimerkiksi kuunnella ja katsella Lappiin sijoittuvaa musiikkisatua.

Keskuskirjasto Oodi avattiin joulukuussa 2018. Risto Aalto

Kirsti Vuorela

Helsingin keskustakirjasto Oodissa julkistetaan ensi lauantaina vuorovaikutteinen Satuseinä. Se on synnytetty mikkeliläisvoimin, sillä asialla ovat olleet musiikkisatukirjoja tuottava Musicfairytales ja älykkäitä tiloja rakentava Oioi Collective Oy.

– Satuseinä on vuorovaikutteinen tilaratkaisu, joka ruokkii kaikkia aisteja, aktivoi, opettaa ja viihdyttää musiikin avulla. Tilakokemus perustuu suureen kosketusseinään, jonka kautta lapset saavat sukeltaa musiikkisatujen maailmaan, kuvailee Oioin toimitusjohtaja Sami Kämppi tiedotteessa.

Seinää koskettamalla voi esimerkiksi soittaa revontuliharppua tai maalata revontulia sekä kuunnella ja katsella Maaria Taivaanlaulaja -musiikkisatua.

Noora Nikan kirjoittamassa sadussa Jean Sibeliuksen ja Leevi Madetojan musiikki yhdistyy kertomukseen Lapista ja sen luonnosta.

– Musiikkisatukonseptissa musiikin herättämät mielikuvat yhdistyvät tarinaksi, tunteiksi ja kuviksi. Tarinan maisemat muuttuvat luovuuden ja inspiraation alustoiksi elämysmaalailun ja fantasiasoittimen välityksellä, kertoo Musicfairytalesin toimitusjohtaja Teemu Laasanen.

Maaria Taivaanlaulaja -musiikkisadun on kuvittanut Emiel Inkeri Nikula. Satuseinän revontuliharppu puolestaan on Marija Gustafssonin työtä.

Mikkeliläisyritysten luoma Satuseinä-konsepti oli yleisön testattavana Helsingin Musiikkitalossa syksyllä 2020.

Satuseinän julkistus Helsingin Oodissa 23.10. kello 13–18.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mikkeliläisyrityksen tähtäimessä on valloittaa maailma – Tuotekehitykseen on haettu lisäosaamista peliyhtiö Roviosta
    14.9.2021 19:00

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka