Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittujen hengellisten laulujen säveltäjän Lasse Heikkilän juhlakonsertti soi Mikkelin tuomiokirkossa

Fermaatti-kuoro saa rinnalleen 13-henkisen juhlaorkesterin.

Tamperelainen Lasse Heikkilä on satojen hengellisten laulujen, messujen ja musikaalien säveltäjä. Gospel-musiikin uudistajaksikin kutsutun Heikkilän pyöreitä vuosia juhlistetaan marraskuussa Mikkelin tuomiokirkossa Toivo siivet saa -konsertilla, jossa musiikin tulkitsee Fermaatti-kuoro yhdessä 13-jäsenisen orkesterin kanssa.

Konsertin ohjelmaan on poimittu lauluja Heikkilän tuotannon eri aikakausilta. Mukana on tuttuja lauluja Heikkilän säveltämästä Suomalaisesta messusta, mutta myös vähemmän tunnettuja sävellyksiä sekä jonkin verran aivan uutta musiikkia.

Säveltäjä on paikalla konsertissa ja hiippakuntasihteeri Ari Tähkäpää haastattelee häntä.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan tilaisuuksissa esiintyvä Fermaatti-kuoro on toiminut yli kolme vuosikymmentä, ja nykyään siihen kuuluu kolmisenkymmentä laulajaa. Kuoroa johtaa kanttori Jukka Stenlund.

Fermaatti on erikoistunut uudempaan hengelliseen musiikkiin ja ollut mukana toteuttamassa Heikkilän säveltämän Toivon talo -musikaalin esityksiä viitisen vuotta sitten, osana Pitäjänkirkon 200-vuotisjuhlintaa.

Juhlaorkesteri on koottu konserttia varten Mikkelin kaupunginorkesterin muusikoista, Mikkelin musiikkiopiston opettajista sekä paikkakunnalla muuten vaikuttavista muusikoista. Orkesteria johtaa Henri Tiusanen.

Toivo siivet saa -konsertti Mikkelin tuomiokirkossa 7.11. kello 18. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa.