Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen kertoo tänään maanantaina kaupungin ensi vuoden budjetista

Veroprosenttiin ei tiettävästi olla kajoamassa, mutta uusia säästökohteita voi nousta esiin.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen kertoo Mikkelin vuoden 2022 budjetista maanantaina aamupäivällä kaupungintalolla. Taru Hokkanen

Elina Partio

Kaupunginjohtaja Timo Halonen tiedottaa maanantaina aamupäivällä Mikkelin ensi vuoden budjetista. Halonen ei aio esittää ensi vuodelle veroprosentin nostoa. On mahdollista, että tiedotustilaisuudessa nousee esiin uusia säästökohteita.

Mikkelin kaupungin viranhaltijoiden edellinen noin kahden miljoonan euron säästölista ei ole kokonaisuutena saanut suurta suosiota poliitikkojen keskuudessa. Viranhaltijat kokosivat syyskuussa kahden miljoonan euron säästölistan. He esittivät esimerkiksi, että sekä kaupunginorkesteri että lentokenttä lakkautetaan. Lisäksi viranhaltijat kohdistivat varhaiskasvatukseen lähes puolen miljoonan euron edestä leikkauksia. Lista juustohöyläisi myös kouluista, kulttuurista ja liikunnasta.

Lautakunnat käsittelivät säästökohteita kokouksissaan lokakuun aikana. Lautakunnat ottivat kantaa esimerkiksi siihen, että orkesteriatai lentokenttää ei pitäisi lakkauttaa.

Lopullisesti säästökohteista päättää kaupunginvaltuusto talousarvion käsittelyn yhteydessä joulukuussa.

Mikkelin kaupunginjohtaja, viranhaltijat ja valtuutetut ovat tiukassa paikassa. Heidän pitää ratkaista, miten Mikkeli taloudellinen tilanne kääntyy kohti aurinkoa. Mikkelin taseeseen on kertynyt 33 miljoonaa euroa alijäämää. Jos kaupunki ei onnistu kattamaan sitä vuoden 2023 loppuun mennessä, Mikkeli ajautuu valtiovarainministeriön kriisikuntalistalle.

Länsi-Savo seuraa kaupunginjohtajan tiedotustilaisuutta paikan päällä kaupungintalolla ja uutisoi asiasta heti aamupäivästä alkaen.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka