Koronatartunnoissa syksyn huippu: 41 tartuntaa viikossa – Altistumisia jäljitettiin seitsemään eri kouluun Mikkelissä

Koronatestissä käyminen ja ensimmäisen rokoteannoksen ottaminen ovat vilkastuneet Essoten alueella.

Viime viikolla Essoten alueella todettiin 41 koronavirustartuntaa. Kyseessä on syksyn suurin määrä yhden viikon aikana.

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa Essoten tiedotteessa, että tartuntamäärien kohoamista osattiin odottaa syyslomakauden päätyttyä.

– Harmillista on se, että monessa tapauksessa tautia oli podettu jo useampi päivä ennen koronatestiin hakeutumista. Se aiheutti liian paljon altistumisia.

Viime viikolla kasvuun lähti myös koronatestissä kävijöiden määrä. Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita kokevien pitääkin hakeutua herkästi koronatestiin. Essoten kehotus koskee myös koronarokotteen saaneita.

Essoten toimialueella on nyt sairaalahoidossa kolme henkilöä koronan takia. Essote jatkaa koronatilanteen setvimistä tehostetulla henkilöstömäärällä.

Järjestely tuo viiveitä muihin terveydenhuollon palveluihin. Varattuja hoito- ja vastaanottoaikoja on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Altistumisia kouluissa

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo, että viime viikolla koronalle altistui yhteensä reippaasti yli 200 henkilöä.

– Koululaisilla todetut koronatapaukset nostavat altistuneiden määrää voimakkaasti. Myös Essoten yksiköissä on sattunut altistumisia.

Altistumisia todettiin Mikkelissä Launialan, Lyseon, Lähemäen, Moision, Otavan, Rantakylän ja Tuppuralan kouluissa sekä Mäntyharjun yhtenäiskoulussa.

Essoten tartuntatautitiimi otti henkilökohtaisesti yhteyttä kouluissa altistuneisiin. Altistumispaikkoja listataan Essoten verkkosivuille.

Rokotuksissa vilkastumista

Koronarokotuksia saa nyt ilman ajanvarausta säännöllisesti eri paikkakunnilla.

Mikkelissä ajanvaraukseton walk in -rokotus palvelee keskussairaalalla arkisin kello 8–15, Kangasniemellä tiistaisin kello 9–15, Mäntyharjulla tiistaisin kello 13–15.30 ja Juvalla keskiviikkoisin kello 8.30–11 ja 12.30–14.30.

– Parin viime viikon aikana koronarokotusten ensimmäisiä annoksia on otettu selkeästi enemmän. Noin pari sataa henkilöä viikossa, Gärdström kiteyttää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka