Yksi kuoli, viisi sairaalahoidossa koronan takia Essoten alueella – Tällä viikolla on löytynyt 29 tartuntaa

Myös rokotettujen on syytä käydä oireisina testissä.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on torstain jälkeen todettu yhteensä 498 uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Taru Hokkanen

Tiina Knaappila

Yksi ihminen on kuollut koronavirustautiin Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueella tällä viikolla. Myös sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Sairaalahoidossa on viisi potilasta.

– Suurella todennäköisyydellä koronavirustauti käy läpi kaikki rokottamattomat. Suosittelen rokottamattomia aikuisia välttämään väkijoukkoja ja ravintoloita sekä kontakteja immuunipuutteisiin ja muihin riskiryhmiin kuuluviin, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essoten alueella on todettu 29 koronavirustartuntaa tällä viikolla perjantaihin mennessä. Tartunnat lähtivät voimakkaaseen kasvuun viime viikolla, ja tämän viikon tartuntaluvut kulkevat suunnilleen edeltäneen viikon tahdissa. Viime viikon tartuntamäärä oli 41.

Essote tiukensi suosituksia

Essote tiukensi tällä viikolla alueellisia suosituksia koronatestaamisesta ja kasvomaskin käytöstä, jotta myös rokotetut kävisivät oireisina testeissä.

– Koronarokote antaa tehokkaan suojan koronavirustaudin vakavalta muodolta ja antaa suojaa myös sairastumista vastaan. Rajoitusten välttämiseksi korkea rokotekattavuus on tärkeää, ja on toivottavaa, että Etelä-Savossakin kattavuutta saataisiin vieläkin korkeammaksi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa tiedotteessa.

Etelä-Savon yli 12-vuotiaasta väestöstä noin 10 prosenttia on täysin rokottamattomia. Noin 15 prosentilta puuttuu toinen annos.

Mikkelin keskussairaalan koronarokotuspisteelle on tulossa ilta-aikoja kolmelle seuraavalle tiistaille 16., 23. ja 30. marraskuuta. Arkisin ajanvarauksetta voi rokottautua kello 8–15 koronarokotteen 1. tai 2. annoksella. Kolmannen koronarokotteen ottajia pyydetään varaamaan aika.

Myös influenssarokotukset jatkuvat. Niitä annetaan ajanvarauksella ja varatulla influenssarokotuksella on mahdollista saada myös koronarokoteannos.

Pieksämäellä todettiin tartunta päiväkoti-ikäisellä

Pieksämäellä on löytynyt yksi uusi koronatartunta. Se todettiin päiväkoti-ikäisellä lapsella. Tartunnasta karanteeniin asetettiin viisi henkilöä, Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa.

Julkisia altistumispaikkoja ei tartunnasta ole. Päiväkodin työntekijöitä on kehotettu hakeutumaan testiin ja he odottavat testitulosta karanteenissa.

Pieksämäellä koronatilanne on tiedotteen mukaan pysynyt hyvänä, vaikka lähikunnissa tartuntoja on runsaasti ja tilanne on hankala.

Uutiseen on lisätty kello 14.24 Pieksämäen tilanne.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka