Mikkelin kaupungintalo valaistaan keskiviikkoiltana violetiksi, mutta tiedätkö miksi

Mikkelin kaupungintalo valaistaan violetiksi keskiviikkona, Maailman keskoslasten päivänä. Vesa Vuorela

Ella Nurmi

Keskiviikkona 17. marraskuuta vietetään Maailman keskoslasten päivää. Sen kunniaksi järjestetään valaistustempaus, jossa on mukana myös Mikkelin kaupungintalo.

Maailman keskoslasten päivää vietetään jo 13. kertaa. Maailmanlaajuisen valaistustempauksen tarkoituksena on lisätä tietoutta keskosuudesta sekä kiinnittää huomiota siihen, että joka kymmenes lapsi maailmassa syntyy ennenaikaisesti. Suomessa tämä tarkoittaa noin 3 400:aa keskoslasta vuosittain.

Suomessa valaistustempaus toteutetaan nyt seitsemättä kertaa. Mukaan on jo ilmoittautunut ennätysmäärä eli 16 valaistuskohdetta eri puolilla Suomea.

Tänä vuonna Keskosperheiden yhdistys Kevyt on tehnyt yhteistyötä muiden Pohjoismaiden keskosperheiden yhdistysten kanssa, ja valaistustempausprojektin taustatukena on ollut kattojärjestö EFCNI:n yhteistyökumppani GE Healthcare. GE Healthcare on toteuttanut valaistuskampanjavideon ja keskoslasten päivän internetsivun, johon lisätään valaistuskuvia kaikkialta Pohjoismaista.

Internet-sivun lisäksi Kevyt jakaa sosiaalisen median kanavissaan kuvia valaistuskohteista tunnisteilla #worldprematurityday, #wpd2021, #keskosperheet ja #keskoslastenpäivä.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka