Viime viikolla Essoten alueella 41 ihmistä sairastui koronaan ja kaksi sairastunutta menehtyi – Sairastuneiden joukossa on myös rokotettuja

Koronarokotuksia annetaan Mikkelin keskussairaalassa arkipäivisin ilman ajanvarausta.

Marraskuun tiistaisin ensimmäisen tai toisen koronapiikin saa Mikkelin keskussairaalassa ilman ajanvarausta kello 17.15 asti eli hieman myöhempään kuin muina arkipäivinä. Essote/Jussi Salminen

Kirsti Vuorela

Essoten julkaisemat tuoreet koronatilastot ovat huolestuttavat. Uusia tartuntatapauksia löydettiin viime viikolla 41 kappaletta, mikä on saman verran kuin viikkoa aiemmin.

Viikon aikana menehtyi kaksi koronaan sairastunutta ihmistä. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme koronapotilasta.

– Tapausmäärät ovat edelleen korkealla tasolla. Rokottamattomilla ilmaantuvuus on korkea mutta myös rokotetuilla on todettu tautitapauksia, toteaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tartuntamäärien kasvu on toivottavasti nyt taittunut. Seppälän antamana yleisohjeena on, ettei kukaan kohtaisi oireisena muita kuin oman perheensä jäseniä. Pienioireisenkin kannattaa edelleen hakeutua koronatestiin.

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo rokotettujen määrän kasvavan koko ajan.

– Ykkösrokotteen osuus kasvaa hitaasti mutta varmasti. Viime viikollakin haettiin noin parisataa ensimmäistä annosta. Tärkeää on myös, että toiset annokset otetaan vähintään kuuden viikon päästä ensimmäisestä annoksesta, hän muistuttaa.

Ykkösrokotteen osuus kasvaa hitaasti mutta varmasti.

Hans Gärdström

Kolmas rokoteannos kannattaa ottaa, kun se on ajankohtaista. Essoten alueella annetaan kolmatta koronarokoteannosta rajatuille kohderyhmille ajanvarauksella.

Ensimmäiselle ja toiselle koronapiikille pääsee Mikkelin keskussairaalassa ajanvarauksetta arkisin kello 8–15. Lisäksi tarjolla on rokotustiistait 16.–30.11., jolloin koronarokote 1 ja 2 ovat jaossa kello 17.15 asti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka