Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Xamk sai 760 000 euroa rakentamisen kiertotalouteen, tukea tuli myös Mikkeliin – Sillä kehitetään vähähiilistä betonia ja hyödynnetään jätteitä

– Tietenkin paketista hyötyy myös alan opetus, mutta ennen kaikkea uudistuva rakennusala, vararehtori sanoo.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk saa merkittävän rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Se saa 760 000 euroa rakentamisen kiertotalouteen ja vähähiilisyyteen pureutuvalle hankkeelle.

Tukea saavat Xamkin yksiköt Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa, Xamk kertoo tiedotteessa.

Hakemuksia tuli 20, joista seitsemän sai rahoitusta. Yhteensä rahaa oli ammattikorkeakouluille jaossa viisi miljoonaa kestävän kehityksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI).

Xamkissa rahoitus tuli poikkitieteelliselle Circon-hankkeelle, joka on lyhenne englanninkielisestä nimestä Competences and materials for low-carbon and circular economy-based construction.

Siinä tutkitaan rakennus- ja purkujätteen hyödyntämistä, kehitetään kierrätysmateriaaleihin perustuvaa vähähiilistä betonia sekä suunnitellaan uudenlaisia puu- ja kuitutuotekonsepteja. Lisäksi kartoitetaan uusia ja päivitetään pilotointiympäristöjä rakentamisen kiertotalouden TKI-tarpeisiin.

Kehitysjohtaja, vararehtori Kalevi Niemen mukaan Xamk pystyy rahoituksen turvin palkkaamaan uusia tutkijoita ja hankkimaan tutkimusalustoja.

– Tietenkin paketista hyötyy myös alan opetus, mutta ennen kaikkea uudistuva rakennusala, Niemi sanoo tiedotteessa.