Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnallista vahvempi koronatestauksen suositus jatkuu Etelä-Savossa – Essote suosittaa myös kasvomaskia kodin ulkopuolisissa sisätiloissa

Myös koronarokotteen saaneita pyydetään käymään herkästi testissä koronaan viittaavissa oireissa.

Essoten alueella on todettu tämän viikon aikana 18 koronavirustartuntaa. Positiivisia testituloksia on löytynyt Mikkelistä ja Mäntyharjulta.

Valtakunnallista suositusta hieman vahvempi koronatestaamisen suositus alueella pysyy voimassa, kertoo Essote perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Lisäksi koronarokotteen saaneita pyydetään käymään herkästi testissä koronaan viittaavissa oireissa.

Myös kasvomaskin käyttöä suositellaan kodin ulkopuolisissa sisätiloissa.

Koronarokotteiden antaminen Essoten alueella jatkuu säännöllisillä ajanvarauksettomilla tilaisuuksilla sekä ajanvarauksilla.

Tiedotteen mukaan kakkosannos puuttuu vielä noin 14 prosentilta Etelä-Savon yli 12-vuotiaasta väestöstä.

Pandemiapäällikkö Hans Gardström muistuttaa tiedotteessa, että toisen rokoteannoksen ottaminen lisää oleellisesti rokotteen tehoa vakavaa tautimuotoa vastaan.

Mikkelin keskussairaalassa rokotetaan ilman ajanvarausta arkisin kello 8–15. Kahtena seuraavana tiistaina ajankohtaa on jatkettu kello 17.15 asti.

Kangasniemellä ja Mäntyharjulla walk in -päivä on tiistai ja Juvalla keskiviikko. Kellonajat löytyvät Essoten nettisivuilta.

Rokotusajan voi halutessaan edelleen varata netistä tai rokotuspuhelimesta. Koronarokotteen kolmas annos ja influenssarokote vaativat aina ajanvarauksen.