Koronatartunnat Essoten alueella yhä korkealla tasolla: viikkokohtainen tartuntamäärä on pysynyt yli 40:ssä – Tartunnat painottuvat nyt nuoriin

Osastohoidossa ei ole tällä hetkellä ketään koronataudin vuoksi.

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat korkeita Essoten alueella, mutta tällä hetkellä osastohoidossa ei ole taudin vuoksi ketään. Arkisto/Jussi Lopperi

Kaisa Parta

Koronatartuntojen määrä oli viime viikon aikana edelleen korkealla tasolla Essoten alueella. Tartuntoja todettiin yhteensä 42. Viime viikko oli kolmas peräkkäinen, jolloin tartuntoja todettiin yli 40, tiedottaa Essote.

Tiedotteen mukaan tartunnat ovat painottuneet nuorempiin ikäryhmiin. Tämä näkyy sairaalahoidon tarpeessa.

– Osastoillamme ei ole tällä hetkellä ketään koronavirustaudin vuoksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Etelä-Savon alueellinen koronatestaussuositus kehottaa edelleen hakeutumaan koronaan viittaavissa oireissa testiin, vaikka olisikin rokotettu. Tartunnan saanut lieväoireinen tai oireetonkin voi tartuttaa tautia eteenpäin.

Sekä korona- että influenssarokotetta on nyt hyvin saatavilla, tiedottaa Essote.

– Nyt influenssakaudenkin alkaessa olisi tärkeää, että kaikki maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat hakisivat influenssarokotteen ja huolehtisivat koronarokotteiden annoksistaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Influenssarokote ja koronarokotteen kolmas annos vaativat pääsääntöisesti ajanvarauksen. Sen sijaan koronarokotteen kaksi ensimmäistä annosta ovat saatavilla Mikkelissä ilman ajanvarausta jokaisena arkipäivänä.

Sekä influenssa- että koronarokotteet voi saada myös ilman ajanvarausta tilaisuuksissa, jotka järjestetään Anttolan hyvinvointiasemalla 24.11. ja Haukivuoren hyvinvointiasemalla 30.11. Vastaavanlainen tilaisuus on Suomenniemellä Metsätähdessä 8.12.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka