Veej'jakaja-yhdistys palkitsi haukivuorelaisen matkailuhankkeen ja kesäkahvilan Puumalassa

Pellolta pöytään -hanke nosti esiin lähiruokaa Haukivuorelta. Puumalalainen Niilo Luukkonen perusti kahvilan mummonsa kotitaloon.

Haukirannan pappilassa Haukivuorella aterioivat muun muassa ohjelman juontaja Kati Jaakonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kuvassa etualalla). Makumatkalla maakunnissa

Kaisa Parta

Haukivuorelaiset-yhdistys on saanut tunnustusta matkailun vetovoiman kasvattamisesta Haukivuorella ja Mikkelin alueella. Maaseudun kehittämisrahoitusta hallinnoiva Veej'jakaja-yhdistys palkitsee yhdistyksen Pellolta pöytään -hankkeen vuoden 2021 hankkeena.

Hankkeessa luotiin Makumatkalla maakunnissa -ruokaohjelma. Ohjelmassa esiteltiin kotimaisten raaka-aineiden reittiä pellolta pöytään ja tuotiin samalla esiin seudun luontomatkailu- ja lähiruokamatkailukohteita. Pilottijakson lisäksi Makumatkalla maakunnissa -ohjelmalle luotiin nettisivusto.

– Pilottijakso julkaistaan virallisesti Haukivuorelaiset ry:n ja yhteistyökumppaneiden kanavilla loppuvuonna 2021, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Terhi Patja tiedotteessa.

Vuonna 2006 perustettu Haukivuorelaiset-yhdistys kehittää Haukivuoren aluetta ja pitää yllä yhteistyöverkostoa, joka edistää ja kehittää alueen tapahtumatoimintaa.

Niilo Luukkonen remontoi kesäkahvilalle tilan mummolaansa Puumalassa. Tiina Judén

Lisäksi Veej'jakaja huomioi puumalalaisen Niilo Luukkosen kesäkahvila Naskalin vuoden 2021 Nuoriso-Leader-stipendillä.

Kesäkahvila Naskali sijaitsee Luukkosen mummon kotitalossa Puumalan Huuhkaalan kylällä.

Luukkonen haki kesäkahvilaansa varten Nuoriso Leader -rahaa ja sai 500 euroa tukea.

– Yrityksen perustaminen on iso projekti. Tuen käytin leivontavälineisiin. Kahvilatoiminta jatkuu ensi kesänä ja varmaan jotain uuttakin tulee. Valikoimaa ja palveluita on tarkoitus kehittää monipuolisemmaksi, kertoo Luukkonen tiedotteessa.

Nuoriso-Leader-tukea voi hakea Veej’jakaja ry:ltä pienyrittäjyyteen. Rahaa voi saada nuorten itsensä suunnittelemiin ja toteuttamiin toimenpiteisiin, esimerkiksi koulutus, tiede- tai taideprojektiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka