Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veej'jakaja-yhdistys palkitsi haukivuorelaisen matkailuhankkeen ja kesäkahvilan Puumalassa

Pellolta pöytään -hanke nosti esiin lähiruokaa Haukivuorelta. Puumalalainen Niilo Luukkonen perusti kahvilan mummonsa kotitaloon.

Haukivuorelaiset-yhdistys on saanut tunnustusta matkailun vetovoiman kasvattamisesta Haukivuorella ja Mikkelin alueella. Maaseudun kehittämisrahoitusta hallinnoiva Veej'jakaja-yhdistys palkitsee yhdistyksen Pellolta pöytään -hankkeen vuoden 2021 hankkeena.

Hankkeessa luotiin Makumatkalla maakunnissa -ruokaohjelma. Ohjelmassa esiteltiin kotimaisten raaka-aineiden reittiä pellolta pöytään ja tuotiin samalla esiin seudun luontomatkailu- ja lähiruokamatkailukohteita. Pilottijakson lisäksi Makumatkalla maakunnissa -ohjelmalle luotiin nettisivusto.

– Pilottijakso julkaistaan virallisesti Haukivuorelaiset ry:n ja yhteistyökumppaneiden kanavilla loppuvuonna 2021, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Terhi Patja tiedotteessa.

Vuonna 2006 perustettu Haukivuorelaiset-yhdistys kehittää Haukivuoren aluetta ja pitää yllä yhteistyöverkostoa, joka edistää ja kehittää alueen tapahtumatoimintaa.

Lisäksi Veej'jakaja huomioi puumalalaisen Niilo Luukkosen kesäkahvila Naskalin vuoden 2021 Nuoriso-Leader-stipendillä.

Kesäkahvila Naskali sijaitsee Luukkosen mummon kotitalossa Puumalan Huuhkaalan kylällä.

Luukkonen haki kesäkahvilaansa varten Nuoriso Leader -rahaa ja sai 500 euroa tukea.

– Yrityksen perustaminen on iso projekti. Tuen käytin leivontavälineisiin. Kahvilatoiminta jatkuu ensi kesänä ja varmaan jotain uuttakin tulee. Valikoimaa ja palveluita on tarkoitus kehittää monipuolisemmaksi, kertoo Luukkonen tiedotteessa.

Nuoriso-Leader-tukea voi hakea Veej’jakaja ry:ltä pienyrittäjyyteen. Rahaa voi saada nuorten itsensä suunnittelemiin ja toteuttamiin toimenpiteisiin, esimerkiksi koulutus, tiede- tai taideprojektiin.