Päivä paloasemalla tulee taas – Tapahtumiin pääsee nyt myös paikan päälle Etelä-Savon paloasemille

Lauantai on hyvä päivä tarkistaa palovaroittimien paristot, muistuttaa pelastuslaitos.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen nostolava-autoa käytetään korkeiden paikkojen tehtävissä. Henri Väisänen

Kaisa Parta

Päivä paloasemalla -tapahtumia vietetään Etelä-Savossa tänä vuonna lukuisilla paloasemilla.

Etelä-Savon pelastuslaitokselta saatujen tietojen mukaan koko perheen tapahtumia on kaikkiaan 13 paloasemalla: Mikkelissä, Juvalla, Ristiinassa, Mäntyharjulla, Sulkavalla, Kangasniemellä, Rantasalmella, Savonrannalla, Savonlinnassa ja Miekkoniemessä lauantaina sekä Punkaharjulla jo perjantai-iltana.

Mikkelin asemalla Jääkärinkadulla voi seurata kello 12 alkaen rasvapalon syttymistä ja etenemistä sekä kolariauton purkamista. Lisäksi voi katsella sitä, kuinka palomiehiltä sujuu korkealta laskeutuminen, tutustua pelastuslaitoksen kalustoon ja nauttia palokuntanaisten tarjoamaa glögiä.

Liikenneturva tulee mukaan heijastinrastilla, jossa voi testata heijastimen näkyvyyttä.

Tapahtumat avaavat vuotuisen Paloturvallisuusviikon, jonka teemana on läheisten, erityisesti ikäihmisten paloturvallisuudesta välittäminen.

– Isovanhempia ei välttämättä voi ottaa mukaan tapahtumaan, mutta tapahtuman jälkeen voi esimerkiksi auttaa mummoa ja tarkistaa hänen puolestaan, että palovaroittimien paristoissa on vielä virtaa, ehdottaa kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen pelastusalan keskusjärjestön tiedotteessa.

Järjestön mukaan tapahtumissa huomioidaan terveysturvallisuus erityisen huolellisesti. Koronatilanteen vuoksi kaikki paloasemat eivät voi avata oviaan yleisölle.

Viime vuonna avattiin koronatilanteen vuoksi virtuaalinen paloasema-palvelu, jonka avulla paloasemalla voi vierailla myös kotisohvalla istuen.

Virtuaalinen paloasema on avattu tänäkin vuonna, ja sinne pääsee 3. joulukuuta saakka täältä.

Ulkotapahtumia on kaikkiaan noin 200 paloasemalla. Tapahtumaan osallistuvien asemien aukioloajat ja osoitteet löytyvät tästä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka