Mikkelissä lentokentän ja kaupunginorkesterin yt-neuvottelut päättyivät: Ei vaikutuksia henkilöstöön

Mikkelin kaupunki sai päätökseen orkesteria ja lentokenttää koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Henkilöstöä ei irtisanota, lomauteta tai osa-aikaisteta. Asiasta päätti kaupungin yt-neuvottelukunta kokouksessaan keskiviikkona.

Kaupunki aloitti lentokenttää ja orkesteria koskevat yt-neuvottelut tänä syksynä, koska niitä uhkasi toiminnan lakkauttaminen. Syyskuussa kaupungin viranhaltijat julkaisivat kahden miljoonan euron säästölistan. Viranhaltijat ehdottivat säästölistalla lentokentän ja orkesterin lakkauttamista.

Myöhemmin lakkauttamissuunnitelmat raukesivat, kun lautakunnat katsoivat, että sekä lentokentän että orkesterin tulee jatkaa toimintaansa.

Kaupunki tiedottaa löytäneensä vaihtoehtoisia keinoja, joilla orkesterin ja lentokentän taloudellista tulosta pyritään parantamaan kaupungin rahoitusosuuden pienentämiseksi.

Tiedotteen mukaan orkesterin toiminnalle haetaan lisätuloja. Lisäksi selvitetään mahdollisuus alentaa orkesterin menoja, esimerkiksi vuokrakuluja.

Lentokentän toiminnassa pyritään puolestaan vähentämään ostopalveluita hyödyntämällä henkilöstön osaamista nykyistä paremmin. Lisäksi mahdollistetaan palveluiden ulosmyynti siten, ettei se vaaranna kentän omia toimintoja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka