Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Savolaisuuteen kuuluu pieni kilpailuhenkisyys" – Etelä-Savo kisaa naapurien kanssa aluevaalien äänestysaktiivisuudesta, haasteen taustalla on vakava huoli

Voittaja-alueen parhaassa kunnassa päästään juhlimaan torikahveilla.

Kyselytutkimusten mukaan suomalaisilla on edelleen varsin hatara käsitys siitä, mistä tammikuun aluevaaleissa on kyse. Äänestysaktiivisuuden on povattu jäävän alhaiseksi.

Äänestysintoa lisätäkseen monet valmisteilla olevista hyvinvointialueista ovat pistäneet pystyyn kilpailuja, joissa mitellään siitä, millä alueella äänestetään eniten.

Etelä-Savon hyvinvointialue lähti leikkimieliseen kilpailuun mukaan Pohjois-Karjalan haastamana. Samaan kisaan osallistuvat myös Pohjois-Savo ja Etelä-Karjala.

Haasteen voittaa hyvinvointialue, jossa aluevaalien äänestysprosentti on korkein. Voittajan palkinto on maittava ja häviäjän kohtalo karu: alhaisimman äänestysprosentin hyvinvointialue tarjoaa torikahvit siinä voittaja-alueen kunnassa, jossa äänestetään kaikkein vilkkaimmin.

– Toivomme korkeaa äänestysprosenttia, sillä aluevaltuusto on erittäin tärkeä toimielin asukkaiden peruspalveluista päätettäessä. Savolaisuuteen kuuluu pieni kilpailuhenkisyys ja lähdemme innolla mukaan haasteeseen. Kyllähän ilmaiset torikahvit aina kelpaavat, kommentoi muutosjohtaja Sami Sipilä Etelä-Savon hyvinvointialueen tiedotteessa.

Samankaltaisia aluevaalihaasteita järjestetään hyvinvointialueiden välillä eri puolilla Suomea. Voittajat selviävät 26. tammikuuta 2022, jolloin aluevaalilautakunnat vahvistavat vaalien tulokset.

Kyllähän ilmaiset torikahvit aina kelpaavat.

Sami Sipilä

Tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa hyvinvointialueille valitaan valtuutetut, jotka päättävät sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta. Virallinen äänestyspäivä on 23. tammikuuta, ja ennakkoäänestys käynnistyy 12. tammikuuta.

Lue myös: Päätoimittajalta: Sauna voi palaa ja viisaudenhammas tulehtua – Kymmenen hyvää syytä äänestää