Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelintie Mikkelin ja Pieksämäen välillä oli pitkään suljettuna kolarin vuoksi, mutta nyt raivaus on tehty – Poliisi epäilee ohittajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Myös toinen onnettomuus Pieksämäellä haittasi liikennettä.

Kaatunut täysperävaunurekka tukki liikennettä Mikkelintiellä noin kymmenen kilometrin päässä Haukivuorelta pohjoisen suuntaan.

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt ovat olleet käynnissä yli kuuden tunnin ajan. Nyt tie on raivattu, ja tilanne on ohi.

Alun perin kantatien kulkijoita opastettiin, että onnettomuuspaikan voi kiertää Kangasniemen kautta. Sittemmin tapahtumapaikalle oli järjestetty kiertotie Petäiköntien kautta, ja paikalla oli liikenteenohjaus.

Rekka oli osallisena onnettomuudessa, jossa oli mukana myös kaksi henkilöautoa.

Onnettomuus sai alkunsa, kun rekkaa ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaantulevan rekan keulaan. Kolaripaikkaa väistänyt toinen henkilöauto puolestaan ajautui ulos ajoradalta ja törmäsi puuhun.

Rekkaan törmänneessä autossa oli yksi henkilö, joka loukkaantui vakavasti. Pelastuslaitos purki autoa, jotta kuljettaja saatiin pois autosta.

Puuhun törmänneessä autossa oli niinikään ainoastaan kuljettaja. Hän pääsi omin voimin autosta ulos, eikä loukkaantunut.

Rekasta puhkesi polttoainesäiliö ja noin 20 litraa polttoainetta valui tielle. Pelastuslaitos tukki vuotokohdan.

Onnettomuus tapahtui tiistaina kello 12.16.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Lisätietoja annetaan keskiviikkona. Poliisi epäilee rekkaa ohittamaan lähteneen henkilöauton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi arvioi, että ilmeisesti lumisateen ja rekan nostattaman lumituprakan vuoksi kuljettaja ei ollut havainnut ajoissa vastaantulevaa rekkaa.

Ajo-olosuhteet haasteelliset

Myös Pieksämäellä kolaroitiin lähes samalla kellonlyömällä. Puutavara-auto ja jakeluauto joutuivat peräänajokolariin Mikkelintien ja Vehmaskyläntien risteyksessä noin 15 kilometrin päässä Pieksämäeltä Mikkelin suuntaan.

Ajoneuvot kärsivät peltivaurioita, ja toisen auton kuljettaja loukkaantui lievästi.

Liikenne sujui onnettomuuspaikan ohitse aluksi yhtä kaistaa, mutta nyt molemmat kaistat ovat käytössä. Poliisi on ohjaamassa liikennettä ja selvittää onnettomuuden syytä.

Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että tienpinta on erittäin liukas ja ajo-olosuhteet lumisateen vuoksi erittäin haasteelliset.

Juttua päivitetty kello 14.54 ja 17.02 sekä 19.56: Lisätiedoilla pelastuslaitoksen tiedotteesta ja myöhemmin iltapäivällä poliisin tiedotteesta. Kello 19.56 lisätty tieto, että tilanne on ohi.