Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi Essoten elintapaohjauksen – Palkintorahat käytetään liikkumisen edistämiseen

Ministeri Antti Kurvinen luovutti palkinnot torstaina Helsingissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi Essoten elintapaohjauksen aikuisten liikuttamisen hyväksi tehdystä työstä.

Liikkuvat-palkinto myönnetään väestön liikuntaa edistäneelle taholle. Essoten elintapaohjauksen saama 3 500 euron suuruinen palkinto tuli Liikkuva aikuinen -kategoriasta.

Essoten tiedotteessa kerrotaan, että Essoten elintapaohjauksen ansioiksi nähtiin esimerkiksi monialaiset palveluketjut, laajat yhteistyöverkostot sekä toiminnan juurruttaminen osaksi terveyden ja hyvinvoinnin palveluvalikoimaa.

– Essoten elintapaohjauksen palvelumallissa liikkumiseen ja liikunnalliseen elämäntapaan ohjaaminen on otettu käyttöön osaksi ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Mallissa elintapaohjaus on suunnattu työikäiselle kuntalaiselle, joilla on suurentunut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Maksuton toiminta on saavutettavaa ja toiminnan tavoitteet on selkeästi kuvattu, perusteluissa todetaan.

Apua yli 200 ihmiselle vuosittain

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen luovutti palkinnot torstaina Helsingissä.

Essoten puolesta palkinnon vastaanotti elintapaohjauksen koordinaattori Maija Laukniemi yhdessä Työkykyä ja kumppanuutta -hankkeen hankepäällikön Petri Laitisen ja elintapaohjaaja Mirjami Kutvosen kanssa.

Liikkuvat-palkintoja jaettiin yhteensä viisi, ja Essoten kanssa samassa kategoriassa palkittiin myös Hengitysliitto.

Elintapaohjaus aloitettiin Essotessa perusterveydenhuollon palveluna vuoden 2019 alussa. Tiedotteessa kerrotaan, että elintapaohjaus on auttanut vuosittain yli 200:aa henkilöä parantamaan elintapojaan liikuntaan, ravintoon ja unen laatuun liittyen.

Tiedotteen mukaan palkintorahat on tarkoitus käyttää kohteena olevan väestöryhmän liikkumisen edistämiseen.