Markkinaoikeus: Mikkelin kaupunki voi allekirjoittaa eteläisen aluekoulun urakkasopimuksen ja suunnittelutyöt voidaan aloittaa

Markkinaoikeus antoi asiassa välipäätöksen, mutta tapauksen käsittely jatkuu. Kaupungin maksettavaksi saattaa tulla vielä hyvitysmaksu valittajalle.

Markkinaoikeus sallii Mikkelin kaupunginhallituksen lokakuun puolivälissä tekemän hankintapäätöksen täytäntöönpanon eteläisen aluekoulun KVR-urakkatarjouksen hyväksymisestä ja aloitusluvasta.

Markkinaoikeus antoi asiasta välipäätöksen tiistaina.

Urakkakilpailutuksen voitti NCC Suomi Oy, mutta tarjouskilpailussa kolmanneksi sijoittunut Rakennusliike Lapti Oy valitti hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen.

Lapti perusteli valitustaan muun muassa hinnalla, joka oli voittaneen NCC Suomen tarjousta yli kaksi miljoonaa edullisempi.

Laptin mukaan sen antama tarjoushinta oli lisäksi viidestä tarjouksesta ainoa hankesuunnitelman mukainen.

Täytäntöönpano sallittiin

Markkinaoikeus päätti kuitenkin sallia sopimuksen täytäntöönpanon. Näin ollen kaupunki voi halutessaan allekirjoittaa urakkasopimuksen NCC Suomen kanssa ja aloittaa kohteen suunnittelun pienellä viivästyksellä.

Mikäli suunnittelu voidaan käynnistää, alkuperäinen valmistumisaika eli vuoden 2023 loppupuoli ei tällä tietoa juurikaan siirtyisi, Mikkelin kaupunki kertoo markkinaoikeuden päätöksestä lähettämässään tiedotteessa.

Kaupunki on perustellut täytäntöönpanolupaa muun muassa sillä, että 700 lasta joutuisi opiskelemaan väistötiloissa pidempään, mikä aiheuttaisi opetus- ja koulutuspalvelujen kannalta haitallisia seurauksia sekä huomattavia kustannuksia kaupungille.

Lisäksi kustannuksia syntyisi uuden koulun rakennusajankohdan siirtymisestä ja mahdollisesti liikuntapaikka-avustuksen saamatta jäämisestä.

Tapauksen käsittely jatkuu

Koko tapauksen osalta markkinaoikeuskäsittely on kuitenkin vielä kesken. Myöhemmin kaupungin maksettavaksi saattaa tulla hyvitysmaksu valittajalle, mikäli markkinaoikeus päättää, että Lapti olisi virheettömässä menettelyssä voittanut kilpailutuksen.

Hyvitysmaksun määrä on korkeintaan kymmenen prosenttia sopimuksen arvosta.

Mikkelin kaupunginhallitus käsittelee asiaa 20. joulukuuta. Tuolloin hallitus päättää, allekirjoittaako kaupunki urakkasopimuksen NCC Suomen kanssa vai jääkö se odottamaan markkinaoikeuden lopullista päätöstä.

7.12. klo 18.40: Lisätty juttuun maininta, että lähteenä on Mikkelin kaupungin markkinaoikeuden päätöksestä lähettämä tiedote.

Lue myös:

Mikkelin eteläisen aluekoulun hankintapäätöksestä valitus markkinaoikeuteen

Mikkeli vastaa markkinaoikeudelle: Eteläisen aluekoulun urakkatarjoukset pisteytettiin perustellusti – "Valittajan väitteet monin paikoin epäselviä"

"Tämä tuntuu epäreilulta", sanoo Urheilupuiston koulun rehtori, kun valitus markkinaoikeuteen iski Urpolan aluekoulun projektin jäihin – Valittajayritys haluaa, että kaupunki laskisi urakkapisteet uusiksi, mutta sitä Mikkeli ei aio tehdä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka