Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä otetaan käyttöön suositus välttää yli 10 henkilön kokoontumisia työpaikoilla – Kaupungissa todettu tiistain jälkeen 15 koronatartuntaa

Koronatestin ajanvaraus on ruuhkautunut Pieksämäellä. Testissä voi käydä myös Mikkelissä.

Pieksämäen alueella astuu voimaan Essoten tiistaina antama suositus. Se kehottaa työpaikkoja välttämään yli 10 henkilön kokoontumisia. Suositus ei koske harrastusyhteisöjä tai lasten kokoontumisia.

Kaikki kokoukset suositellaan järjestämään nyt etäyhteyksien turvin. Yli 10 henkilön kokouksia voi järjestää välttämättömissä tilanteissa. Tällöin pitää huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta sekä käyttää maskia. Yhteisiä ruokailuja ja kahvihetkiä ei suositella viettämään lainkaan.

Tautitilanteen vuoksi Pieksämäen kaupunki suosittelee tiedotteessaan harkitsemaan tarkkaan suuriin tapahtumiin osallistumista ja ihmisjoukoissa liikkumista. Voimassa on vahva maskisuositus.

Maanantaina Etelä-Savon alueella astuvat voimaan myös kokoontumisrajoitukset, joita voi kiertää koronapassilla.

Koronatestin ajanvaraus ruuhkautunut

Tiistain jälkeen Pieksämäellä on ilmennyt 15 uutta koronavirustartuntaa. Tällä viikolla tartuntoja on todettu yhteensä nyt 23 tartuntaa. Kaupunki kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta liikkuessa oman kodin ulkopuolella.

Kaupungissa on nyt kaksi havaittua tartuntaketjua. Toista tartuntaketjua selvitetään vielä mahdollisten lisäkaranteenien varalta.

Yksi alakoulun luokka asetetaan karanteeniin altistumisen vuoksi. Tämän päivän tartunnoista on ilmennyt yksi uusi julkinen altistumispaikka. Ukko Bistro & Delissä on voinut altistua torstaina 9.12. kello 13–14.

Koronavirukseen saattoi lisäksi altistua 4. joulukuuta Crossfit Pieksämäellä kello 9–16 välisenä aikana. Kaikki Crossfitissä altistuneet tavoitettiin kuitenkin jo.

Koronatestin ajanvaraus on ruuhkautunut. Jos aikaa ei saa varattua Pieksämäen näytteenottoon, voi testissä käydä myös Mikkelissä keskussairaalassa.

Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että karanteenia pitää noudattaa myös koronatestitulosta odottaessa. Näytteenoton jälkeen täytyy pysyä kotona ja välttää kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin, kunnes testitulos saapuu.

Rokotuksia ajanvarauksetta

Ensi viikolla Pieksämäellä järjestetään kaksi julkista tilaisuutta, joista koronarokotteen voi hakea ilman ajanvarausta.

Veturitorilla rokotetaan tiistaina 14. joulukuuta kolmannella rokoteannoksella yli 60-vuotiaita. Palvelu on auki kello 12–18. Kolmannen rokoteannoksen voi hakea, kun toisen annoksen ottamisesta on kulunut viisi kuukautta.

Pieksämäen terveyskeskuksessa rokotetaan walk in -palveluna torstaina 16. joulukuuta kello 10–15. Terveyskeskukselta saa ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokoteannoksia. Toisen rokoteannoksen voi ottaa kuusi viikkoa ensimmäisen jälkeen.

Lisäksi maanantaina 13. joulukuuta Hiekanpään koululla rokotetaan koulun oppilaita ilman ajanvaraamista kello 10–13.30.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla Pieksämäen tiedotteesta kello 15.12.