Mikkelin torilta löytyneessä pulussa todettiin herkästi leviävä lintuvirus – Tauti ei tartu ihmiseen

Siipikarjassa virus aiheuttaa Newcastlen tautia, mutta luonnonvaraisilla linnuilla se ei ole lakisääteisesti vastustettava eläintauti. Edellisen kerran virusta todettiin kesykyyhkyssä tämän vuoden alussa.

Mikkelin torin alueella on löydetty kesykyyhkyssä herkästi tarttuva lintuvirus, kertoi aluehallintovirasto perjantaina. Tauti on helposti leviävä mutta ei kuitenkaan tartu ihmiseen.

Avin tiedotteen mukaan virus todettiin heikkokuntoisena löytyneen kesykyyhkyn eli pulun näytteistä tänään perjantaina. Kyseessä on paramyksovirus-1 (PMV-1).

Torin alueelta löytyi heikkokuntoisia kyyhkyjä marraskuun lopulla. Pian sen jälkeen linnut menehtyivät.

Edellisen kerran samaa virusta on todettu Suomessa kesykyyhkyssä vuoden 2021 alussa.

Kyseinen virus aiheuttaa siipikarjassa Newcastlen tautia. Luonnonvaraisilla linnuilla PMV-1-tartunta ei ole lakisääteisesti vastustettava eläintauti.

Kesykyyhkypopulaatioissa kyseisen viruksen aiheuttamia taudinpurkauksia esiintyy tyypillisesti kylmänä vuodenaikana. Oireina voi olla lentokyvyttömyyttä, apaattisuutta ja hermostollisia oireita, kuten kävelyä pää vinossa.

Oirehtivista linnuista tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille. Avin tiedotteen mukaan yksittäiset kuolleet linnut voidaan hävittää sekajätteen mukana.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka