Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella viime viikolla ennätysmäärä koronatartuntoja – Omatorille uusi rokotuspiste, kolmannen rokotuksen annosväliä lyhennettiin

Kaikki 18–59-vuotiaat voivat saada rokotteen vähintään neljän kuukauden kuluttua toisen annoksen saamisesta.

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 94 koronavirustartuntaa, kuntayhtymä kertoo tiedotteessaan. Terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan kyseessä on Essoten suurin viikoittainen tartunmäärä koko koronapandemian aikana.

Koko maassa on THL:n mukaan perjantain jälkeen raportoitu liki 6 000 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa Essotessa on tällä hetkellä neljä potilasta koronavirustaudin vuoksi, heistä yksi on tehohoidossa.

– Tänään voimaan astuvat aluehallintoviraston uudet rajoitukset tulevat todella tarpeeseen, kontakteja täytyy saada nyt vähennettyä leviämisen pysäyttämiseksi, Seppälä toteaa tiedotteessa.

Seppälä korostaa, että joulun aikana oman perheen ulkopuolisia voi tavata ainoastaan terveenä. Myös oireettomana kannattaa suosia kotitestien käyttöä ennen muiden tapaamista.

Uusi rokotuspiste käyttöön Mikkelissä

Mikkelin torin laidalle Omatorin tiloihin on avattu uusi koronarokotuspiste. Omatorin rokotuspiste toimii ainoastaan ajanvarauksella, ja sinne voivat varata ajan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneet sekä THL:n määrittelemiin vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

– Pyrimme nyt rokottamaan kovalla tahdilla ja henkilöstöä on siirretty muista toiminnoista rokotuksiin. Otimme jo viikonloppuna käyttöön THL:n suosittelemat kolmannen koronarokotuksen lyhyemmät annosvälit, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteesa.

Myös Mikkelin hammashoitolassa on mahdollista saada koronarokote muun käynnin yhteydessä.

Uudet rajoitukset voimaan tänään

Itä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina Essoten alueella antamat uudet kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan tänään maanantaina 20. joulukuuta.

Tartuntatautilain nojalla kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet on kielletty ajalla 20.12.–9.1. Vaihtoehtona on koronapassin käyttöönotto.

Yli 50 hengen yleisökokoukset ovat kiellettyjä tammikuun 9. päivään asti.

Yleisölle avoimissa tiloissa toiminta on järjestettävä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään asiakasmäärästä riippumatta.

Essoten alueella on voimassa edelleen myös valtakunnallista ohjeistusta tiukempi koronatestaussuositus ja sisätilojen kasvomaskisuositus.