Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moision koulun opettaja Hanna Paso palkittiin sovittelutyöstä – "Lapsen kohtaaminen on opettajien tärkein tehtävä"

Suomen Sovittelufoorumi ry on myöntänyt henkilökohtaisen sovittelijapalkinnon mikkeliläisen Moision koulun opettaja Hanna Pasolle. Paso on luotsannut Mikkelin Moision koulun Verso- eli vertaissovittelun toimintaa alusta asti sekä tuonut Verson osaksi koulun arkea.

– Verso-toimintaa vaalimalla hän tukee oppilaiden kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi, todetaan Vuoden kasvatuskentän sovittelija 2021 -palkinnon perusteluissa.

Hanna Pason mukaan Versossa tärkeintä on oppilaiden osallistaminen ja positiivisen ilmapiirin luominen kouluun.

– Verso-oppilaiden jatkuva kannustaminen ja kehuminen tuottavat itsessään paljon hyvää koulun arkeen. Itse sovittelutapahtumassa tärkeintä on osapuolten mielipiteiden kuunteleminen ja yhteisen ratkaisun sopiminen, toteaa Paso Suomen Sovittelufoorumille antamassaan haastattelussa.

– Uskon vahvasti, että lapsen kohtaaminen on meidän opettajien tärkein tehtävä. Kannustavat sanat ja kehuminen kantavat aina pidemmälle kuin rangaistusten antaminen ja jatkuva virheisiin puuttuminen, kertoo Paso.

Suomen Sovittelufoorumi palkitsi tänä vuonna myös Päämajakoulun ja Urheilupuiston koulun mentori-ryhmän.

Suomen Sovittelufoorumi-yhdistys on jakanut Vuoden Sovittelijapalkintoja vuodesta 2015 alkaen. Vuonna 2018 palkinnon sai Lähemäen Lastentalon johtaja Tupu Rahikainen.