Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste on kiinni vain jouluaattona ja joulupäivänä – Hallitus pudotti koronarokotusten alaikärajan 5-vuotiaisiin

Uusi rokotusikäraja astuu voimaan torstaina.

Koronarokotteita tikataan Essoten alueella hyvällä tahdilla. Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste on ennen joulua avoinna vielä tänään keskiviikkona 22.12. kello 18 asti ja aatonaattona kello 8–15.

Jouluaattona ja joulupäivänä rokottaminen on tauolla, mutta tapanina eli sunnuntaina 26.12. piikille pääsee kello 9–15.

Ajanvarauksella kolmannen koronarokotteensa saavat ne 18–59-vuotiaat, joilla toisen rokotteen ottamisesta on kulunut neljä kuukautta. Kolmen kuukauden rokotusväli koskee 60 vuotta täyttäneitä ja yli 18-vuotiaita riskiryhmäläisiä.

Kahden kuukauden rokotusväli koskee 12 vuotta täyttäneitä, vakavaa immuunipuutosta sairastavia, jotka ovat saaneet toisen rokotteensa.

Vuonna 1947 syntyneet ja sitä vanhemmat voivat marssia kolmannelle koronarokotteelle ilman ajanvarausta.

Ensimmäisen ja toisen koronarokotteensa voi edelleen käydä hakemassa ilman ajanvarausta.

Hallitus muutti keskiviikkona vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. Jatkossa rokotuksia tarjotaan 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ilman rokottamisjärjestystä.

Samalla muutettiin rokottajien pätevyysvaatimusta. Rokotuksia voivat antaa myös laboratoriohoitajat, sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitajatutkinnon sekä aikaisemman perushoitajatutkinnon suorittaneet.

Muutos astuu voimaan torstaina 23. joulukuuta.