Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iäkkään naisen taposta Mikkelissä epäilty nuori mies vangittiin uudenvuodenaattona – Motiivi vielä täysin epäselvä, epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan lainkaan

Veriteko tapahtui keskiviikkona Mikkelin keskustassa yksityisasunnossa.

Iäkkään naisen taposta epäillyn nuoren miehen vangitsemisoikeudenkäynti käytiin uudenvuodenaattona Mikkelissä. Rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo, että epäilty määrättiin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä. Hän on noin 20-vuotias mies.

Veriteon juurisyy on Häkkiselle tutkinnan tässä vaiheessa vielä epäselvä.

– En kyllä pysty sanomaan motiivista yhtään mitään. Epäillyn lausunnoista ei ole saatu sellaista kertomaa, mistä motiivia pystyisi pohtimaan, toteaa Häkkinen.

Poliisi sai ilmoituksen vainajasta Mikkelin keskustassa sijaitsevassa yksityisasunnossa keskiviikkona. Henkirikostutkinta käynnistettiin välittömästi.

Häkkinen ei toistaiseksi ota kantaa siihen, millä välineellä epäilty rikos tehtiin. Ampuma-aseesta ei kuitenkaan ole kysymys.

Epäilty ja uhri ventovieraita toisilleen

Rikoskomisario Häkkinen kertoo, että asunnosta on saatettu mahdollisesti varastaa jotain pientä.

– Varkautta ei kuitenkaan voi pitää tämän [tapon] syynä, mutta on mahdollista, että sieltä on jotain pientä otettu, Häkkinen sanoo.

Tekijän mahdollisesta päihtymyksestä Häkkisellä ei ole vielä varmaa tietoa kerrottavanaan.

Rikoksen selvittämistä mutkistaa se, että rikoksesta epäilty ja rikoksen uhri eivät tiettävästi tunteneet toisiaan lainkaan.

– Poliisin käsitys on, että heidän [tekijän ja uhrin] välillä ei ole ollut entuudestaan mitään yhteyttä, Häkkinen kertoo.

Poliisi tulee Häkkisen mukaan kuulemaan epäiltyä vielä paljon, minkä vuoksi kaikista yksityiskohdista ei voi vielä tutkinnan tässä vaiheessa kertoa.