Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kaupunki täsmensi koronarajoituksiaan – Lasten ja nuorten ohjattu liikunta saa jatkua, ulkoliikunta säilyy rajoituksista vapaana

Museoiden ja kirjastojen tilanteeseen saadaan lisäselvitystä maanantaina. Siihen asti ne saavat palvella normaalisti.

Uudet koronatoimet Mikkelin kaupungin tiloissa ja alueilla täsmentyivät torstaiseen tietoon nähden, tiedottaa Mikkelin kaupunki. Häiriötilanteiden johtoryhmän ylimääräisessä kokouksessa uudenvuodenaattona laajennettiin muun muassa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa tällä päätöksellä 20. tammikuuta saakka. Liikunta- ja harrastetilojen rajoitukset kestävät viikon vähemmän, 13. tammikuuta asti. Kaupunki kertoo, että päätökset on tehty yhteistyössä Essoten kanssa.

Koska valtioneuvosto on poistanut koronapassin käytöstä koronaviruksen leviämisalueilla, rajoituksilta ei voi välttyä koronapassilla. Rajoitukset astuivat voimaan uudenvuodenaattona kello 16.

Alaikäisten liikuntaharrastukset saavat jatkua

Sisäliikuntapaikat, kuten uimahallit, kuntosalit, liikuntasalit ja jäähallit, on suljettu täysi-ikäisten harrastustoiminnalta kahdeksi viikoksi. Muu toiminta saa kuitenkin jatkua: vuonna 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat pääsevät tiloihin osana ohjattua harrastustoimintaa.

Käyttöä saavat jatkaa rajoituksetta myös koululais- ja varhaiskasvatusryhmät, lakisääteisten palveluiden kuntoutusryhmät sekä ammattiurheilijat. Uimahallien saunat eivät kuitenkaan ole käytössä.

Ulkoliikuntapaikoilla rajoituksia ei ole, mutta pukuhuoneet ovat pois käytöstä. Kaupunki muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Lasten ja nuorten liikuntatapahtumat, turnaukset ja vastaavat tapahtumat suositellaan peruttavaksi tai siirrettäväksi, jos tapahtumiin tulee osallistujia Essoten alueen ulkopuolelta.

Museoista ja kirjastoista lisätietoa maanantaina

Kirjastot ja museot saavat toistaiseksi jatkaa aukioloaan normaaliin tapaan. Maanantaina 3. tammikuuta tehtävät täsmennykset voivat kuitenkin muuttaa tilannetta erityisesti pienten tilojen kohdalla. Uusista ohjeista tiedotetaan maanantaina.

Aluevaalien tiimoilta puolueiden vaalitelttojen pystyttäminen kaupungin hallinnoimille alueille on kielletty, sillä kaupunki ei voi varmistaa tapahtuman pysymistä alle 50 henkilön terveysturvallisena kokoontumisena. Kaupungin asettama kielto koskee muun muassa Hallitustoria, Hallituskatua ja Kirkkopuistoa.

Aiemmin tiedotetun mukaisesti kaupunki ei järjestä uuden vuoden ilotulituksia. Tammikuun elinvoimatapahtuma Saimaa-stadiumilla siirtyy, samoin Kulttuurin unelmavuoden Valonlampi-tapahtuma Pankalammella.

Kaupungin toimielinten kokoukset järjestetään toistaiseksi etänä. Lisäksi kaupunki suosittelee henkilöstöään siirtymään tammikuun ajaksi etätöihin niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.