Koronaepidemia hiljentää seurakuntien toimintaa – Jumalanpalveluksia ei ole tarvinnut laittaa tauolle

Mäntyharjussa palvelukset striimataan nettiin, muissa seurakunnissa päästetään kirkkoon normaalia pienempi määrä ihmisiä.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kokoava toiminta jumalanpalveluksia lukuun ottamatta jää koronatauolle tammikuun 20. päivään saakka.

Se tarkoittaa, että esimerkiksi tiistaina 4. tammikuuta toteutumatta jäävät naisten tuumauspiiri Suomenniemellä ja kristittyjen yhteinen rukoushetki Haukivuorella.

Tuomiokirkkoseurakunnan jumalanpalvelukset toteutetaan sulun aikana sanajumalanpalveluksina. Jotta turvaetäisyydet saadaan toteutettua kirkoissa ja kappeleissa, poistetaan niissä penkkirivejä käytöstä. Jumalanpalveluksiin voi osallistua kolmannes tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.

Seurakunnan papisto ja diakonian työntekijät ovat valmiudessa keskustelemaan seurakuntalaistensa kanssa, jos sellaiseen on tarvetta.

Diakonian puhelinpäivystys palvelee maanantaisin ja tiistaisin kello 9–11 numerossa 0400 143 250. Pappien yhteystiedot löytyvät seurakunnan nettisivuilta.

Muissa seurakunnissa

Mäntyharjussa seurakunta on ilmoittanut keskeyttäneensä toistaiseksi aikuisten viikkotoiminnan ja peruuttaneensa seurakunnan tilaisuudet. Jumalanpalvelukset striimataan nettiin, ilman läsnä olevaa seurakuntaa.

Seurakunnan toimistoissa voi asioida puhelimitse tai sähköpostitse, tai jos asia sitä vaatii, niin ajanvarauksella.

Juvalla seurakuntatalon ovet pidetään suljettuna 26.1. asti. Kirkkoherranvirasto palvelee maanantaista torstaihin kello 9–12. Sisään pääsee ovikelloa soittamalla.

Puumalassa rajoitukset noudattavat samaa kaavaa. Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto palvelevat sähköpostitse ja puhelimitse maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–13.

Jumalanpalvelukset voidaan Puumalassakin toteuttaa. Väliaikainen kirkkoherra Olli J. Vuoristo-Watia on linjannut, että Puumalan kirkkoon mahtuu koronaturvallisesti enintään 100 ihmistä kerrallaan.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka