Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona jyllää, altistumispaikkoja ei enää listata Essoten alueella – "Virukselle voi nyt altistua kuka tahansa ja missä tahansa"

Yksistään maanantaina Essoten alueella todettiin 53 uutta koronavirustartuntaa.

Altistumispaikkojen listaaminen on lopetettu Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa.

– Käytännössä koronavirukselle voi nyt altistua kuka tahansa ja missä tahansa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä tiukensi suosituksia kokouksessaan tiistaina, mutta uusia rajoituksia ei esitetty.

Tartuntamäärät ovat rajussa kasvussa, sillä yksistään maanantaina Essoten alueella todettiin 53 uutta koronavirustartuntaa.

Varmistetulle koronavirustapaukselle altistuneiden, mutta ei karanteeniin asetettujen tulee välttää sosiaalisia kontakteja viikon ajan ja neuvotella etätyömahdollisuudesta työnantajan kanssa. Jos oireita tulee, pitää hakeutua heti testiin.

Altistuneeksi katsotaan esimerkiksi ihminen, jonka taloudessa on tehty positiivinen kotitesti, mutta josta ei vielä ole PCR-testitulosta.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin suositetaan välttämään tarpeettomia vierailuja. Terveydenhuollon ryhmätoimintaan puolestaan suositellaan taukoa, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Yrityksiä ja yhteisöjä suositetaan tarkistamaan omat terveysturvallisuuden toimintasuunnitelmansa. Etätyöhön tulee siirtyä kaikissa mahdollisissa tehtävissä.

– Yhteisöissä kannattaa nyt olla tarkkana. Meillä on Etelä-Savossakin jo esimerkkejä, joissa yrityksen henkilöstössä tauti on levinnyt laajasti ja nopeasti. Siitä on vahinkoa niin yritykselle itselleen kuin sen henkilöstölle lähipiireineen.

Loppiaisena avoin walk in

Essoten koronarokotuksiin on ohjattu lisähenkilöstöä, minkä ansiosta rokotuskapasiteetti on paljon. Kolmansissa koronarokotuksissa on edistytty jopa yli tuhannen rokotteen päivävauhtia.

Mikkelin keskussairaalalla järjestetään loppiaisena 6. tammikuuta koronarokotustilaisuus. Sinne voivat tulla ilman ajanvarausta yli 12-vuotiaat, joilla on annosvälin puitteissa oikeus koronarokoteannokseen. Rokotuspiste on avoinna kello 9–15.