Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen avi arvioi koronarajoitusten jatkamista – Päätös asiasta tehdään viimeistään keskiviikkona 12. tammikuuta

Sairaanhoitopiirien tulee antaa omat arvionsa tautitilanteesta viimeistään tiistaina.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on arvioi viime viikolla annettujen koronarajoitusten jatkamista.

Avi tiedottaa pyytäneensä lausuntoja alueensa sairaanhoitopiireiltä niin sanottua välttämättömyysarviointia varten keskiviikkona.

Itä-Suomen avi määräsi tartuntatautilain perusteella suljettaviksi joukkue- ja ryhmäliikuntaan käytettävät liikunta- ja urheilutilat, tanssipaikat sekä kuorolauluun käytettävät tilat 31.12.2021 alkaen. Rajoituksen ulkopuolelle jäi tilojen käyttö vuonna 2004 syntyneiden tai sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan tai lakisääteisten palveluiden toteuttamiseen. Tiloja voi käyttää myös ammattiurheiluun ja yksityistilaisuuksiin.

Nykyinen määräys tilojen sulkemisesta on voimassa 13. tammikuuta asti.

Lisäksi avi kielsi sisä- ja ulkotilaisuudet sekä yleiset kokoukset alueensa kunnissa. Kiellon ulkopuolella ovat yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä ja joissa kaikille osallistujille on nimikoitu tai numeroitu istumapaikka.

Nämä määräykset ovat voimassa 20. tammikuuta saakka, ellei nyt alkavan arvioinnin perusteella päätetä toisin.

Avin tiedotteen mukaan sairaanhoitopiirien on annettava lausuntonsa viimeistään tiistaina 11. tammikuuta ja mahdolliset jatkopäätökset annetaan viimeistään keskiviikkona 12. tammikuuta.

Korjaus 5.1. klo 20.13: Korjattu otsikosta ja tekstistä virheelliset viikonpäivät. Tammikuun 12. on tänä vuonna keskiviikko, ei tiistai, kuten jutussa virheellisesti luki.