Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedenjakelu keskeytyi Juvan Kirkontaustan alueella – Putkirikosta ei ole vielä korjausarviota

Ainakin kymmeniä talouksia jäi ilman vettä sunnuntaina iltapäivällä.

Vedenjakelu keskeytyi Juvalla Kirkontaustan alueella sunnuntaina. Vesilaitoksen hoitaja Tero Kauppinen Järvi-Saimaan palveluista kertoo, että syynä on putkirikko.

Vuotokohta on paikallistettu, mutta noin kello 15 aikaan ei vielä ollut tiedossa, minkä kokoisesta runkolinjasta on kyse. Vuodon rajaaminen oli kesken eikä Kauppisella ollut korjausarviota.

– Jos vuoto saadaan rajattua eikä ilman vettä jääviä ole kovin montaa, korjaaminen voi jäädä maanantaille. Jos alue on iso, korjaus täytyy aloittaa tänään, Kauppinen kertoi sunnuntaina kello 15 jälkeen.

Järvi-Saimaan palveluiden häiriötiedotteenmukaan vedenjakelussa on häiriötä iltapäivän ja illan aikana. Ilman vettä ovat taloudet Välikankaantien ja Metsotien tienoilla. Vedenjakelun häiriöistä kärsi vähintään kymmeniä talouksia.

Sunnuntaina puolenpäivän aikaan havaittu putkirikko on Niittytien ja Lampitien risteyksen tuntumassa.

Hälytys Niittytielle tulvivasta vedestä tuli myös Etelä-Savon pelastuslaitokselle puolen päivän aikaan. Pelastuslaitokselle ei ollut asiassa tehtävää, sillä vesilaitos hoitaa vahingon kuntoon.

Kauhakuormaaja ajoi päivällä vetistä lumisohjoa alueelta pois, ettei se pääse jäätymään teille reippaan 12 asteen pakkasessa.

Maan alta vettä tuli valtoimenaan. Se oli ehtinyt kaivaa maahan pari kymmentä senttiä leveän ojan. Vedentulo onnistuttiin iltapäivällä ohjaamaan läheiseen katukaivoon eikä vettä päässyt enää sanottavasti tielle.

Järvi-Saimaan Palvelut tiedottaa, että tarvittaessa häiriöalueen asukkaat voivat hakea juomavettä omiin astioihinsa Järvi-Saimaan Palveluiden varikolta, osoitteesta Varastotie 2.

Niittytie on suljettu liikenteeltä putkirikon vuoksi. Liikenne Kirkontaustalle ohjataan Kuhalammentieltä Saariseläntien kautta.

Juttua muokattu kello 16.12, 19.00 ja 19.55: Tarkennettu tietoja ja lisätty kuva. Lisätty tieto osoitteesta, josta on noudettavissa juomavettä. Lisätty tieto Niittytien sulkemisesta liikenteeltä.