Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttelijä Janne Kyyhkynen palaa Mikkelin teatteriin

Freelancerina muutaman vuoden töitä tehnyt Janne Kyyhkynen esiintyy huhtikuussa ensi-iltaan valmistuvassa Täydellinen lauantai -näytelmässä.

Muutamat viime vuodet freelancerina töitä tehnyt näyttelijä Janne Kyyhkynen palaa Mikkelin teatterin vahvuuteen helmikuussa.

Huhtikuun 9. päivänä ensi-iltaan valmistuva ranskalainen komedia Täydellinen lauantai on hänen ensimmäinen näyttämötyönsä tänä vuonna. Syksyn ohjelmiston osalta Kyyhkynen tulee olemaan täystyöllistetty.

– On tullut aika pyytää Janne takaisin, koska tarvitsemme hänen energiaansa ja ammattitaitoansa, toteaa teatterinjohtaja Aleksander Anria tiedotteessa.

Koirakiven kesäteatterin kasvatti palaa niin sanotusti juurilleen.

Kyyhkysen monologi Tuntemattomasta sotilaasta on jäänyt monelle päällimmäisenä mieleen hänen kiinnityksestään Mikkelin teatterissa vuosina 2006–2017.

Takaisin Mikkeliin

Kyyhkysen komedialliset taidot ovat katsojien tiedossa, ja teatterinjohtaja Anria vakuuttui hänen asenteestaan ja motivaatiostaan työntekoon.

Freelancer-vuosina Kyyhkynen on kerännyt lisäkokemusta keikkailemalla ympäri Suomen. Näyttelijän ja ääninäyttelijän työn ohella hän on toiminut käsikirjoittajana.

Mikkelissä Kyyhkynen on nähty muun muassa Pauliina Hukkasen esittämän Avomielisen Annelin puolisona Keijona. Kyyhkynen on ollut myös toisena käsikirjoittajana Johannes ja Kyllikki Vironperällä -näytelmässä. Teatteriravintola Ilossa esitetyssä komediassa hän esitti Johannes Virolaisen roolia.

Työt Mikkelin teatterissa tarkoittavat sitä, että Kyyhkynen muuttaa Tampereelta takaisin Mikkeliin.